Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Σάββατο βράδυ παρέα με τον Ιεραπόστολο πατέρα Νεκτάριο του συντάγματος

Πέρασε ένας μήνας από την τελευταία μου επίσκεψη στο σύνταγμα και στον πάτερ Νεκτάριο.
Τότε υπήρχε το μικρο εκκλησάκι απέναντι από την βουλή.
 
Από την πρώτη του μήνα θυσιάστηκε στο "καθαρό σύνταγμα" του δήμαρχου Καμίνι.
 
Τον πάτερ Νεκτάριο τον συνάντησα μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη να κουβεντιάζει με τον κόσμο, άγρυπνο φρουρό της δημοκρατίας και πηγή δύναμης, για τον κάθε Έλληνα πολίτη που τον βλέπει κάθε βράδυ ακούραστο και πάντα με το χαμόγελο στην πλατεία συντάγματος.
 
Αργά το βράδυ καθώς ερήμωσε το σύνταγμα, και οι μόνοι που είχαμε απομείνει ήταν οι εύζωνοι και λιγοστά παιδιά από μια συγκέντρωση στην πλατεία μου λέει, πάμε να πιούμε ένα καφέ...
Πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητο μπροστά στον εθνικό κήπο μια κοπέλα που μιλούσε στο τηλέφωνο φώναξε...Πάτερ Νεκτάριε είσαι καλά? σε παίρνουμε τηλέφωνο και απαντά κάποιος άγνωστος...
Ο πάτερ Νεκτάριος τελευταία έδωσε το τηλέφωνο σε κάποιον που το ζήτησε καλή την πίστη, και εκείνος του έκανε εκτροπή κόβοντας του την επικοινωνία με τους φίλους του.
 
Μπήκαμε στο αμάξι και πήγαμε στο αγαπημένο του στέκι στο άλσος Καισαριανής.
Ένας όμορφος χώρος που επισκέπτεται κάποιες φορές για να χαλαρώνει,  να συναντά φίλους και γνωστούς, να γεμίζει τις μπαταρίες του και να συνεχίζει τον αγώνα που έχει αφιερώσει την ζωή του να βοήθα τον κόσμο.
 
Περίπου 2 ώρες κάτσαμε εκεί και μου έλεγε διάφορα για την ζωή του, για το έργο του, για τις ανησυχίες του, για την αγωνία του αύριο.Για το αύριο όλου του κόσμου και περισσότερο των νέων παιδιών.
Και σαν γνήσιος Μανιάτης μου μίλησε για την συνταγή του περίφημου σύγκλινου (καπνιστού χοιρινού) που είναι δημοφιλής στην Μάνη.
 
Δεν θέλω να σας πω για το έργο του και την δράση του κάθε μέρα... λίγο πολύ είναι γνωστά, και δεν θέλει και ο ίδιος να τα διαφημίζει.
Το μόνο που μπορώ να σας εγγυηθώ είναι, ότι αυτός ο άνθρωπος έχει αφιερώσει την ζωή του σε κάτι που ξέρει να κάνει καλά! να βοηθά τον συνάνθρωπό του.
 
Ν"άσε καλά πατέρα Νεκτάριε! Συνέχισε τον Αγώνα σου και ο κόσμος θα είναι μαζί σου.
 
thiva nikolas

3 σχόλια:

  1. Πρέπει όμως να προσέχουμε πάρα πολύ φίλοι μου, γιατί ο π.Νεκτάριος ανήκει στο Παλιό Ημερολόγιο.

    Δηλαδή ως παλαιοημερολογίτης, κάνει επιθετική πολιτική προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με ευκολία και όχι από ανατρεπτική τοποθέτηση.
    Για την Ιερά συνοδο του παλαιού ημερολογίου δεν καταφέρεται καθόλου,γιατί φυσικά δεν κάνει ποτέ ΛΑΘΟΣ και Όλα τα κάνει σωστά.

    Δεν ξέρω… λέω… απλά πρέπει να προσέχουμε.
    Κι εγώ στην αρχή ενθουσιάστηκα, αλλά μόλις έμαθα ότι ανήκει στους παλαιοημερολογίτες, απομακρύνθηκα.

    Σας χαιρετώ με αγάπη... (Συγκλητική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου το ότι έχεις πάρει σβάρνα τα blog που έχουν την ανάρτηση του πάτερ Νεκτάριου και κάνεις αρνητικά σχόλια σημαίνει ότι τον φοβάσαι πολύ. Καλή συνέχεια και να ξέρεις ότι τα σχόλια τουλάχιστον από τα blog που γράφω εγώ δεν θα σβηστούν και ας μας κρίνει όλους ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου το ότι έχεις πάρει σβάρνα τα blog που έχουν την ανάρτηση του πάτερ Νεκτάριου και κάνεις αρνητικά σχόλια σημαίνει ότι τον φοβάσαι πολύ. Καλή συνέχεια και να ξέρεις ότι τα σχόλια τουλάχιστον από τα blog που γράφω εγώ δεν θα σβηστούν και ας μας κρίνει όλους ο κόσμος.

    Κατ’ αρχήν συναναγνώστα, μάθε να ξεχωρίζεις τα γυναικεία ονόματα. Και έπειτα μην καθρεφτίζεις στους άλλους, τους δικούς σου φόβους.
    Προσπαθώ να διορθώσω το πρότερον ΛΑΘΟΣ μου, για την ανάρτηση και το θετικό και παρορμητικό σχόλιο που έκανα ως Συγκλητική, στο βίντεο που έστειλα στην σελίδα σου μα και σε πολλές άλλες σελίδες και άλλοι που το ανάρτησαν από σελίδες, πριν κανένα μήνα περίπου.
    http://filologos10.wordpress.com
    http://www.google.gr/search
    http://logia-tou-aera.blogspot.com/2011/07/blog-post_10.html
    και πολλές άλλες σελίδες.

    Πράττω κατά συνήδειση κι αν θελήσουν κάποιοι κακοπροαίρετοι να σβηστούν τα σχόλιά μου,
    δεν με πειράζει γιατί έκανα αυτό που έπρεπε στα μάτια των αναγνωστών του διαδυκτίου.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία και εύχομαι σε όλους καλό κι ευλογημένο βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο