Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Οι «ύπουλοι» εχθροί της σιλουέτας σας


Αποφασίσατε να κάνετε δίαιτα, γραφτήκατε και στο γυμναστήριο αλλά το κορμάκι σας δε λέει να υπακούσει! Κι έτσι έχετε ξεμείνει παρέα με τα περιττά κιλά και πόντους και το λογαριασμό της διατροφολόγου και του γυμναστηρίου, απλήρωτο!

Μήπως όμως δεν φταίει το σώμα σας αλλά όλα εκείνα που σε παχαίνουν κρυφά και χωρίς να το φαντάζεσαι καν; Μάθετε τι πρέπει να προσέχετε για να έχετε το σώμα που ονειρεύεστε!

1. Υποφέρετε από αλλεργίες: αν υποφέρετε από αλλεργίες ή αλλεργική ρινίτιδα συγκεκριμένα, είναι πιθανό να βλέπετε την όρεξή σας να ανοίγει εξαιτίας των αντισταμινικών φαρμάκων που λαμβάνετε ως θεραπεία. Ειδικά, όσοι υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα, αναγκάζονται να ξυπνούν αρκετές φορές μέσα στη νύχτα. Η διαδικασία αυτή σας κάνει να νιώθετε κουρασμένη και όπως είναι φυσικό, μέσα στην ημέρα καταβροχθίζετε ό,τι βρείτε για να πάρετε την ενέργεια που σας λείπει.

2. Επικοινωνείτε μόνο με mail: μπορεί η τεχνολογία να μας ενώνει αλλά ταυτόχρονα παχαίνει. Αν επικοινωνείτε με τους συναδέλφους σας μόνο με mail και δε σηκώνεστε να πάτε με τα πόδια μέχρι το γραφείο τους, θα πάρετε μισό κιλό μέσα σε ένα χρόνο χωρίς ποτέ να καταλάβετε το γιατί!

3. Το έχετε ρίξει στα τεχνητά γλυκαντικά: έρευνες έχουν υποστηρίξει πως η ευρεία κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών μπορεί να ξεγελάσει το σώμα σας και την ικανότητά του να λαμβάνει όσες θερμίδες χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες του.

4. Προσοχή στα λαχανικά: αν είστε χορτοφάγος, φροντίστε να πλένετε εξονυχιστικά τα λαχανικά προτού τα κόψετε και τα καταναλώσετε. Δυστυχώς, πολλά λαχανικά είναι γεμάτα φυτοφάρμακα που μπορούν ν' απορροφηθούν από τον οργανισμό σας και να κάνουν ένα μπάχαλο τον μεταβολισμό σας. Προτιμήστε τα οργανικά λαχανικά για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο κατανάλωσης τοξικών ουσιών.

5. Είστε γεμάτη στρες: το πολύ στρες μπορεί να μπλοκάρει την ορμόνη κορτιζόλη που είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση του σωστού ποσοστού λίπους στο σώμα και ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς! Κλείστε ένα χαλαρωτικό μασάζ και σταματήστε να στρεσάρεστε με το παραμικρό!

6. Ξεχνάτε να φάτε: αν νομίζετε πως με το να παραλείπετε γεύματα, κάνετε καλό στη σιλουέτα σας, πλανάστε. Κάθε φορά που τρώτε, ο μεταβολικός ρυθμός σας αυξάνεται κατά 20%- 30% (η αύξηση διαρκεί 2 ώρες) αλλά αν παραλείψετε γεύματα, ο μεταβολισμός σβήνει τις μηχανές και δεν καίει θερμίδες όσο δυναμικά θα μπορούσε να το κάνει! Ειδικά, το ν' αποφεύγετε το πρωινό, χαντακώνει ανεπανόρθωτα το μεταβολισμό σας αφού κατά τη διάρκεια της νύχτας ο μεταβολικός ρυθμός μειώνεται κατά 5% και παραμένει στο επίπεδο αυτό έως ότου φάτε κάτι!

7. Πρόσφατα, συγκατοικήσατε με τον καλό σας: όταν είστε βαθιά ερωτευμένη, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε είναι η σιλουέτα σας! Ειδικά, αν συγκατοικείτε με το έτερον ήμισυ, το να μοιράζεστε τα πάντα, ακόμα και τις μερίδες του φαγητού, μπορεί να σας παχαίνει ύπουλα… Σταματήστε λοιπόν να συναγωνίζεστε τον αγαπημένο σας στην κατανάλωση φαγητού και μπύρας, προτού χρειαστείτε ένα νούμερο μεγαλύτερα τζιν!

8. Προτιμήστε τους χυμούς φρούτων: επειδή δε βρίσκετε χρόνο να κόψετε και να φάτε ένα πορτοκάλι, προτιμήστε να το πιείτε σε μορφή χυμού. Όμως οι έτοιμοι χυμοί φρούτων είναι γεμάτοι φρουκτόζη και συντηρητικά και μπορούν να ταράξουν το μηχανισμό της όρεξης και του κορεσμού.

9. Όλο πίνετε: είπαμε ένα ποτηράκι κρασί ωφελεί τον οργανισμό αλλά αν το παρακάνετε με το αλκοόλ παχαίνετε και ιδού πως. Το συκώτι είναι το βασικό όργανο για την καύση λίπους. Αν όμως το συκώτι σας είναι γεμάτο τοξίνες, η διαδικασία της καύσης λίπους επιβραδύνεται! Κόψτε το αλκοόλ καθώς και την επεξεργασμένη ζάχαρη και αλάτι.

Πηγή: womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο