Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πολιτική ατζέντα της ημέρας


Στις 9 μ.μ. η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλά και υπό το φως της «εθνικής» βαρύτητας που ο ίδιος τους έδωσε τις τελευταίες μέρες. Η διακαναλική θα δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου και συντονιστής των επτά δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν θα είναι ο υπουργός Γιώργος Πεταλωτής. Η συνέντευξη θα διαρκέσει μιάμιση ώρα. Τις ερωτήσεις στον Γιώργο Παπανδρέου θα θέσουν επτά δημοσιογράφοι από τα ιδιωτικά κανάλια και την κρατική τηλεόραση.

Αναλυτικά σήμερα:

Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος μαζί με την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα συμμετάσχουν στις εργασίες των Συμβουλίων Γενικών και Εξωτερικών Υποθέσεων. Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 28 και 29 Οκτωβρίου.

Στην 5η Διεθνή Εβδομάδα Ενέργειας που πραγματοποιείται στη Μόσχα θα συμμετάσχει η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη. Σήμερα η υπουργός θα παρουσιάσει την ενεργειακή στρατηγική της Ελλάδας και θα συναντηθεί με τον Ρώσο Υπουργό Ενέργειας, Sergei Shmatko.

Στην Αγκυρα μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διϋπουργική Επιτροπή Ελλάδος-Τουρκίας. Επίσης θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Επικρατείας, Εγκεμέν Μπαγκίς, καθώς και τον υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, Αχμέτ Γιακιτσί, με αντικείμενο συζήτησης την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

Στις 8:30 π.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στην πλημμυρόπληκτη περιοχή του Καρκινάγριου και στη συνέχεια επίσκεψη στην περιοχή Στελί-Φραντάτο-Ράχες, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ικαρία.

Στις 9 π.μ. συνάντηση του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, Αλέξη Μητρόπουλου με τους εργαζομένους στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής. Στις 10 π.μ. κεντρική ομιλία για την ανεργία, στα γραφεία ΟΑΕΔ Κερατσινίου, στο πλαίσιο της μέρας δράσης του συνδυασμού «Αττική Συνεργασία-Οχι στοπ Μνημόνιο» ενάντια στην ανεργία.

Στις 11 π.μ. περιοδεία στη λαϊκή αγορά του Κερατσινίου. Στις 12 το μεσημέρι περιοδεία στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας. Στις 10 π.μ. στην Ομόνοια συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), όπου θα ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις των εκπροσώπων του κλάδου και τα αποτελέσματα έρευνας για την πορεία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Στις 11 π.μ. στο νέο Δημαρχείο Πειραιά συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα, θα έχει ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μίχας. Στις 11:30 π.μ στη Βουλή, συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων-Πρασίνων για το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ που τίθεται σε συζήτηση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. 

Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη και του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αθανάσιου Καρπέλη. Θέμα της συνέντευξης «προγραμματισμός και διαδικασίες πληρωμών».

Στις 12 το μεσημέρι στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης, με θέμα: "Οι Κινητές Επικοινωνίες ως Καταλύτης στο Νέο Αναπτυξιακό Υπόδειγμα της Ελληνικής Οικονομίας".

Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο. Στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια συναυλία αλληλεγγύης των Ιρανών προσφύγων. Στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Ιλίου ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, σε συγκέντρωση του κόμματος.

Στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Εξαρχείων συζήτηση της Ανοιχτής Πόλης του 1ου Διαμερίσματος με την υποψήφια δήμαρχο Αθηναίων, Ελένη Πορτάλιου. Θα ακολουθήσει γιορτή με ρεμπέτικη μουσική. Στις 7 μ.μ. περιοδεία του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, Στρατή Παυλή, του συνδυασμού Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά, στη Βατούσα.

Στις 7:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλάς», ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, σε εκδήλωση για την αυτοδιοίκηση. Στην εκδήλωση θα μιλήσει, επίσης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και υποψήφιοι Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος που έχουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο