Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ποιόν απείλησε ο πρωθυπουργός;


Ποιόν απείλησε ο πρωθυπουργός;
  • Α. Τη Ν.Δ.
  • Β. Τον λαό
  • Γ. Άλλον
  • Δ. Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ

Ο πρωθυπουργός, την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στην δια-καναλική συνέντευξή του, την οποία έδωσε σε έγκριτους και υψηλόμισθους, και πολύ καλοντυμένους, τηλεοπτικούς vip-δημοσιογράφους, καναλιών και μόνο, στα οποία κανάλια καμμία κυβέρνηση δεν έδωσε άδεια να εκπέμπουν, για ευνόητους λόγους εθνικού συμφέροντος, και τα οποία κανάλια είναι ιδιοκτησία μεγάλων οικονομικών παραγόντων...
της χώρας και της εταίρου μας (ο θεός να της το ξεπληρώσει) Γερμανίας, εξετόξευσε απειλή περί πρόωρων βουλευτικών εκλογών, σε περίπτωση που οι υποψήφιοι του κόμματός του, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, πατώσουν. (φίου, μεγάλη πρόταση)

Απειλή με πρόωρες εκλογές λοιπόν.

Μα καλά; Ποιος ζήτησε πρόωρες εκλογές; Η ΝΔ; Αφού δεν θέλει. Το 'πε κι ο πρόεδρός της. Το ΛΑΟΣ; Το ΚΚΕ; Ο Σύριζα μήπως; Κανένα κόμμα δεν ζήτησε εκλογές. Μην τρελλαθούμε τώρα!

Μήπως ζήτησε πρόωρες εκλογές ο "κυρίαρχος" (λέμε τώρα) λαός; Πότε κατέβηκε ο κόσμος σε διαδηλώσεις να ζηταέι εκλογές; Δεν ζήτησε εκλογές ούτε ο "κυρίαρχος" λαός.

Τότε; Προς ποιον η απειλή;

Για να καταλάβουμε τον ή τους αποδέκτες της απειλής, πρέπει να προσπαθήσουμε να φανταστούμε την χώρα σε προεκλογικό σκηνικό βουλευτικών εκλογών. Και τι μπορεί να συμβεί σε μια τέτοια προεκλογική περίοδο. Μετά από όλα όσα έχουν γίνει. Κι αν έχουμε πολύ ζωηρή φαντασία, να προσπαθήσουμε να φανταστούμε τι είδους μετεκλογικό σκηνικό θα μας προκύψει από τις εκλογές, και τι πολιτικές αλλά και οικονομικές "διαρρυθμίσεις" μπορεί να φέρει μια τέτοια εκλογή.

Κατ' αρχήν κανένα κόμμα, από τα υπάρχοντα, δεν θα κερδίσει ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές. Είναι όλα στον πάτο. Τι πάτο, πιο κάτω (κάνει και ρίμα αυτό). Ενα 80% δηλώνει, στις φανερές δημοσκοπήσεις, πως δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστά τα δυο μεγάλα κόμματα. Φαντάσου στις κρυφές δημοσκοπήσεις τι γίνεται. Χώρια που η αποχή καλπάζει σε ένα 40%. Αν μάλιστα στήσεις αυτί στα καφενεια κι ακούσεις τι λένε για όλα τα κόμματα...

Αυτή η κατάσταση είναι εκρηκτική. Με δεδομένο ότι κυκλοφορούν και συνθήματα του τύπου "φέρτε πίσω τα κλεμμένα", "οι κλέφτες φυλακή" και το φοβερό των σιδηροδρομικών (εγώ από αυτούς το άκουσα πρώτη φορά) "κουφάλες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες", κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει. Οχι καλό βέβαια για το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Αν πεις δε για το ίντερνετ, βράζει σαν χύτρα ταχύτητας με χαλασμένη βαλβίδα.

Από την άλλη φαίνεται ότι μέσα στην κυβέρνηση γίνονται "κινήσεις". Κάποιος του την χάλασε την δουλειά του πρωθυπουργού με την επένδυση στον Αστακό. Πολύ θα ήθελε ο πρωθυπουργός να έχει να μας λέει εκείνο το βράδυ ότι "να δείτε και την επενδυσάρα που θα γίνει στον Αστακό".

Μη έχοντας να δείξει πολλά επιτεύγματα επενδυτικής φύσεως, και μη τολμώντας να ξεστομίσει ότι θα βάλει κι άλλους φόρους στα λαϊκά στρώματα, μας είπε, δεν ξέρω αν το προσέξατε απρόσεκτοι, πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι "πλούσιοι". Ναι, αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε. Λόγω σοσιαλισμού ίσως. Και από το context (ελληνιστί τα συμφραζόμενα), δεν φάνηκε να εννοεί τους λίγο πλούσιους. Λες κάνας τέτοιος πλούσιος να του χάλασε τον Αστακό;

Την επομένη πάντως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ακούγοντας τον πρωθυπουργό ότι θα βάλει φόρους στους "πλουσίους", βγήκε και τη μάλωσε την κυβέρνηση. Που σκέφτεται έτσι ιερόσυλα. Να φάλει φόρους στους "πλούσιους". Και πρότεινε σε αντιστάθισμα να καταργηθούν οι τζάμπα καφέδες στα ΚΑΠΗ που πίνουν τα γερόντια. Ωστε με την εξοικονόμηση αυτή, να μπορέσει να πάρει τ' απάνω του το δημόσιο ταμείο.

Αυτοί οι "πλούσιοι" πάντως, τελευταία ακούγεται (διακινητής φημών Αναρμόδιε, ε), ότι ετοιμάζουν σχήματα πολιτικά, και συγκυβερνήσεις και οικουμενικές και μπαλέτα υπερπαραγωγή και τέτοια. Και μέχρι και για γεύματα πήρε το αυτί το δικό μου. Μυστικά δείπνα. Και μάλλον αν γίνει κάποιο τέτοιο σχήμα, heavy metal μπάντα, ακόμη κιαν περιλαμβάνει το ΠαΣοΚ, ο τωρινός πρωθυπουργός, θα μπει σε δεύτερη μοίρα. Κι όχι τίποτ' άλλο. Αλλά δεν πρόλαβε κιόλας να χαρεί ο άνθρωπος την πρωθυπουργία. Κι οι συγγενείς του ακόμα. Δεν πρόλαβαν οι άνθρωποι να χορτάσουν να τον καμαρώνουν...Είναι νωρίς, πως θα γίνει;

Αν γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, τα κόμματα δεν έχουν να χάσουν πολλά πράματα. Ούτε κι ο λαός. Τι να χάσει ο λαός; Τα χαμένα;

Από την άλλη πριν από τις εκλογές θα πάρουν φωτιά τα τόπια. Και ίσως κανείς και τίποτε να μην μπορεί να διαχειριστεί την προ-εκλογική λαϊκή οργή. Μετε-κλογικά τα πράματα θα είναι ακόμα πιο σκούρα. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτε.

Με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι δανειστές μας θα συνεχίσουν να εισπράττουν τα πολλά δισεκατομμύρια που εισπράττουν τώρα. Κι αυτό θα τους στενοχωρήσει πολύ. Και θα στενοχωρήσει και τους εδώ "πλουσίους", τα συνεταιράκια των δανειστών μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο