Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η Τουρκία ανακοινώνει έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις βόρειες ακτές της Κύπρου

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μεσόγειο από το Ισραήλ, η Τουρκία ανακοίνωσε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι προτίθεται να κάνει έρευνες για πετρέλαιο κοντά στις ακτές της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου.
Η είδηση για τις προθέσεις αυτές έρχεται μετά από μια παρόμοια ανακοίνωση από τις λιβανικές αρχές, σύμφωνα με την οποία και ο Λίβανος πρόκειται να ξεκινήσει έρευνες για φυσικούς πόρους στη Μεσόγειο.
Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ήδη άρχισαν συνομιλίες με αρκετές εταιρείες εκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων για την εξώρυξη και πώληση όσων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου θα εντοπιστούν στην περιοχή που θα γίνουν οι έρευνες.
Ωστόσο, αφού η κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος, η Τουρκία είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπη με νομικές συνέπειες στα πλαίσια των διεκδικήσεών της στην περιοχή αυτή.
Το βόρειο τμήμα της Κύπρου, το οποίο δεν έχει ποτέ αναγνωριστεί ως ανεξάρτητη χώρα, διοικείται από μια εγκάθετη από την Τουρκία κυβέρνηση ανδρείκελων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο