Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Τί το ήθελες το διάγγελμα παλικάρι μου;


Το παιδί αυτό με τι έπαιζε όταν ήτανε μικρό; Με πιστόλια και πολεμικά παιχνίδια; Δε νομίζω. Μάλλον με επιτραπέζια, μονόπολη, φωτεινό παντογνώστη και... τουβλάκια.
Μάλλον έτσι εξηγείται η επιμονή του να μιλά, τώρα που μεγάλωσε για περίστροφα. Θα το' χε απωθημένο, φαίνεται.

"Θα βάλουμε το πιστόλι πάνω στο τραπέζι", διατυμπάνιζε και απειλούσε τους Ευρωπαίους. "Θα απευθυνθούμε στους Κινέζους", άλλη απειλή.
Οι μάγκες όμως με τις ευλογίες Προβόπουλου χρησιμοποιώντας το κόλπο του Τ10 (αλήθεια τι γίνεται ρε παιδιά κι εδώ μέσα είμαστε...), βγάζανε χρήμα με ουρά όσο ο ΓΑΠ έπαιζε με τις απειλές. ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ τις είχανε τις απειλές. Για λαϊκή κατανάλωση ήτανε. Τα σπρεντ όμως στα ύψη. Και κείνος μας πληροφορούσε θλιμμένος ότι ....
χάσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Έπειτα πήγε στο Καστελόριζο για να μας ανακοινώσει ότι μας παραδίδει στην διακυβέρνηση του ΔΝΤ και αυτός απλώς θα πρωθυπουργεύει.
Αλλά μυαλό δεν έβαλε. Ή μήπως το κόλπο ήτανε έτσι;
Γιατί και τώρα πάλι απείλησε με εκλογές αν τολμήσει ο δόλιος ο λαός και δεν υπερψηφίσει τους εκλεκτούς του δημάρχους και περιφερειάρχες (η αλήθεια δεν έβγαλε το πιστόλι, κάπου το έκρυψε...). Μάλλον δεν το είπε καν, το άφησε να διαρρεύσει μέσω των παπαγαλακίων του, δημοσιογράφων αλλά και πειθήνιων υπουργών. Τι κι αν τον εκβιασμό δεν τον ήξεραν παρά μόνο το σόι (άτιμο σόι) και οι κολλητοί του.
Αποτέλεσμα; Και πάλι τα σπρέντ στα ύψη. Από 350 που ήταν καβάλλησαν τις 820 μονάδες και τραβάνε την ανηφόρα.
Γιατί παλληκάρι μου δεν το βουλώνεις καλύτερα;
Και μαύρο θα φάνε οι δικοί σου στις περιφερειακές, και συ το κεφάλι σου και μεις (όπως πάντα ) θα πληρώσουμε τη νύφη.
Όραμα και ελπίδα μας να βρεθούν κάποιοι που να μπορέσουν να αναλάβουν να σώσουν τη χώρα που ρήμαξε η πατρωνία και η κομματοκρατία με τις ευλογίες των μπλε και πράσινων κόκκων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο