Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ελλάδα, Ιρλανδία και τώρα Πορτογαλία






Ο Ζοζέ Σόκρατες με τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ και τον Χοσέ Θαπατέρο

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σταθερά και με ελάχιστες παραλλαγές. Πρώτη άρχισε να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της η ελληνική κυβέρνηση, που ορκιζόταν πως δεν η Ελλάδα δεν χρειάζεται καμιά βοήθεια. Μετά, το ίδιο έκανε επί ημέρες και η ιρλανδική κυβέρνηση. Τώρα, θέατρο παίζει η Πορτογαλία.



Η Ελλάδα, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις όλων, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, πήγε τελικά τρέχοντας στον περίφημο μηχανισμό στήριξης. Το ίδιο έκανε και η Ιρλανδία, της οποίας επίσης οι αξιωματούχοι επέμεναν ως την τελευταία στιγμή ότι δεν πρόκειται να χρειαστούν βοήθεια.




Τώρα, τα ιμάτιά του διαρρηγνύει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες. Διαχωρίζει την θέση της χώρας του από αυτήν της Ιρλανδίας και υποστηρίζει ότι η Πορτογαλία δεν έχει ανάγκη από καμία βοήθεια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκριθεί ο προϋπολογισμός.



Ο κ. Σόκρατες είπε ότι η Πορτογαλία χρειάζεται την βοήθεια των Πορτογάλων. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα, αφού δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα το χρηματοπιστωτικό της σύστημα, δεν είχε ποτέ καμία φούσκα και η δημοσιονομική της κατάσταση δεν συγκρίνεται με αυτήν της Ιρλανδίας.



Μόλις πέντε χρόνια έχουν περάσει από την θριαμβευτική νίκη του Σόκρατες στις εκλογές (που τότε είχε προκαλέσει μεγάλη ευφορία στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ). Το πρόβλημα στην χώρα είχε δημιουργηθεί πολύ νωρίτερα. Από την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση Γκουτιέρεζ. Είχε μάλιστα ονομαστεί «Σύνδρομο Γκουτιέρεζ».



Ο οποίος είχε χάσει τις δημοτικές εκλογές και υποχρεώθηκε να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκαν οι λογιστικές αλχημείες της κυβέρνησής του. Μετά την πτώση του, η Πορτογαλία είχε υποχρεωθεί να διορθώσει της αλχημείες. Ανέλαβε ο συντηρητικός Μπαρόζο, που έκανε απογραφή.



Αυτός με την σειρά του ακολούθησε επί τρία χρόνια μια πολιτική που καταδικάστηκε από τον πορτογαλικό λαό, ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2005 καταψήφισε τον Μπαρόζο και έφερε στην εξουσία τον Σόκρατες. Ο οποίος επίσης προχώρησε σε απογραφή. Από απογραφή σε απογραφή, το έλλειμμα μεγάλωνε και τα πράγματα έφθασαν στην σημερινή κατάσταση, όπου αυτήν την φορά αμφισβητείται ο Σόκρατες.



Από αστροπελέκι σε αστροπελέκι πηγαίνουν κι’ εκεί…



Ένα άρθρο από Elzoni

http://www.ramnousia.com/2010/11/blog-post_9690.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο