Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Η μεγάλη μούντζα



Μαυρογιαλούρος



Αυτός που έχει την ιδιότητα του μαλάκα, είναι και άξιος μούντζας





Είναι πολύ προσβλητική χειρονομία η μούντζα. Οι ξένοι που επισκέπτονται τη χώρα μας μαθαίνουν κυρίως τη μούντζα και το malakas. Για μας τους Έλληνες αυτά τα 2 δε διαφέρουν και πολύ. Αυτός που έχει την ιδιότητα του μαλάκα, είναι και άξιος μούντζας και το αντίστροφο. Πριν κάμποσα χρόνια, ένας γνωστός μου, μου είπε πως σημαίνει "παίρνω τα σκατά μου και τα πετάω στα μούτρα σου", αν και οι απόψεις περί μούντζας διίστανται.




Την κουβαλώ μαζί μου 24 ώρες το 24ωρο. Από το πρωί που θα ξυπνήσω, όταν μπω στην τουαλέτα για να πλυθώ, όταν είμαι στο δρόμο, στη δουλειά, όταν κάθομαι κάπου να φάω, όταν βλέπω τηλεόραση είναι πάντα εκεί. Την έχω πολύ εύκαιρη τη μούντζα. Πρόκειται μάλλον για μια συνήθεια που έγινε λατρεία. Βασικά πιστεύω ότι στους περισσότερους αρέσει ως χειρονομία αλλά και ως πράξη.



Εκεί που διαφέρει όμως η μούντζα σε σχέση με τις περισσότερες αν όχι όλες τις γνωστές προσβλητικές χειρονομίες, είναι ότι μπορεί να αποτελέσει χειρονομία αυτοτιμωρίας. Δεν ξέρω για σας, αλλά δε νομίζω ότι υπήρξε ποτέ κάποιος που να έκανε κωλοδάχτυλο στον εαυτό του, ούτε την άλλη μαλακία που κάνουν οι Άγγλοι με τα 2 δάχτυλα, αλλά και παλαιότερα ακόμα στις εποχές των μονομαχιών όταν υπήρχε η χειρονομία με τη γροθιά και τον προτεταμένο αντίχειρα νομίζω πως κι αυτό δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τον εαυτό σου. Αντίθετα είναι δεδομένο πως δεν υπάρχει Έλλην, που να μην έχει μουντζώσει τον εαυτό του.



Καταλήγοντας, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα μικρό βίντεο που βρήκα στο youtube και ενώ ελπίζω ότι σε πολλούς από εσάς δε θα προκαλέσει καμία αντίδραση εκπλήξεως, σύμφωνα με αριθμητικά δεδομένα οι περισσότεροι θα πρέπει να βιώσουν τη μοναδική ιδιότητα της Made in hellas χειρονομίας.






RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο