Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Άθικτοι, ασύλληπτοι και ατιμώρητοι

.




Golden Boy.



Βουλευτές, δημοσιογράφοι και λοιποί εξουσιαστές εξακολουθούν να αμείβονται αδρά.


ΚΑΙ οι μισθοί τους (αποζημίωση τη βάφτισαν) παραμένουν «αλώβητοι» και τα προνόμιά τους απείραχτα και οι ίδιοι παραμένουν εξαφανισμένοι. Κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι σε χειμερία νάρκη, μέχρι να λιώσουν οι πάγοι. Τα ΜΑΤ επί το έργον, η προβοκάτσια πάει σύννεφο και ο κ. Παπουτσής σιωπά, σκέφτεται και συσκέφτεται παραμένοντας «οίκοι» και φυλασσόμενος.


ΤΟ «γυαλί» εκπέμπει τη… μισή αλήθεια με την εικόνα του. Η άλλη μισή χάνεται στο έρεβος της σκοπιμότητας και των αθλιοτήτων. Ακούς δημοσιογράφους να διεκτραγωδούν τα βάσανα της φτωχολογιάς ξεφυσώντας για το κακό που μας βρήκε, με μαύρο δάκρυ για τα άδεια ταμεία. Θέλεις παράδειγμα; Το δίδυμο Λυριτζής-Οικονόμου, η κα Τσαπανίδου, η κα Χούκλη κ.ά. που τσέπωναν (περίπου) το χιλιαρικάκι τους (έκαστος/εκάστη) την ημέρα «κελαηδάνε» σήμερα ιδιωτεύοντας.





Τα Golden Boys υπάρχουν ακόμη

ΚΑΙ, τώρα που μιλάμε, εξακολουθούν χρυσοί μισθοί να φουσκώνουν τα θυλάκια αρμεχτών του δημοσίου, που δεν κάνουν πίσω από λεφτά και προνόμια και κανένας δεν τους ενοχλεί, κανένας νόμος δεν τους πιάνει. Εφημερίδες έχουμε, αποκαλύψεις γίνονται, αλλά δεν γίνεται πρωτοσέλιδο μια λίστα χρυσοπληρωμένων του δημοσίου, για να (τους) δούμε και να φρίξουμε, να τους θυμηθούμε, να τους/τις «σταμπάρουμε».



ΠΟΤΕ ο κ. Πετσάλνικος θα τραβήξει έξω απ’ την προστατευτική του ομπρέλα τους «εργαζόμενους» της Βουλής; Εδώ, η απάντηση είναι απλή και το ερώτημα παραμένει ρητορικό. Γιατί πίσω απ’ την παραπάνω τάξη των… αναξιοπαθούντων «κρύβονται» οι ίδιοι οι λειτουργοί του Κοινοβουλίου. Εισπράττουν το «μπαξίσι» τους οι παραπάνω (με τα ανοιγοκλεισίματα της βουλής), ακολουθούν και οι βουλευτές. Γιατί δεν είπαν ποτέ το «όχι» τους για αυξήσεις σε μισθούς δικαστικών; Γιατί ακολουθούν εκείνες των βουλευτών μας, αρρήκτως συνδεδεμένων των μισθών τους.



ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ίση μεταχείριση. Με τους «άθικτους» και τα “golden boys” απογοητευμένους όσο ο μέσος πολίτης που (τους) παρακολουθεί και, βέβαια, δεν του έλειψε το πολιτικό αισθητήριο.





Και μέχρι τώρα δεν έχει τιμωρηθεί κανείς...

ΚΑΙ με τους «άλλους»; Τι γίνεται με τους Τσοχατζόπουλους, που κανένας δεν απολογήθηκε» για λογαριασμό τους; Γιατί σιωπά ο κ. Σημίτης για τον… εκλεκτό του Ανδρέα που «κληρονόμησε», πότε ο κ. Καραμανλής θα βγάλει αλήθειες για τους συνεργάτες του στη φόρα, παρεούλα που τον πήρε στο λαιμό της και δεν έβρισκε την ώρα να τα βροντήξει;



Υ.Γ. Με τους κ. κ. Τσοχατζόπουλο, Μαντέλη κ.ά. πλουτήσαντες «εκτός» (φυλακής), με τον κ. Ρουσόπουλο αναπαυόμενο στις τρεις βίλες του (απ ‘ τη… δημοσιογραφία) εναλλάξ, με τους «κουμπάρους» διάσπαρτους και τα «πιράνχας» ατιμώρητα, με τους διευθυντάδες της (δαπανηρής) ΕΡΤ και των (ελλειμματικών) ΔΕΚΟ, δεν πρόκειται ο κόσμος να ησυχάσει.



Θανάσης Ι. Νικολαΐδης
 
 
RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο