Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ο πλανητάρχης που τον λέγαν GAP





Παπανδρέου: Θα αλλάξουμε την Κίνα, την Ευρώπη τον Πλανήτη, ενώ το σχέδιο προβλέπει και αλλαγή πλανήτη, εάν δεν τα καταφέρουμε…



Ας δούμε ένα τμήμα της ομιλίας του Παπανδρέου στην Ελληνική βουλή για την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2010, χωρισμένο ανά νοηματικές ενότητες.

Το κείμενο είναι ενιαίο και αναφέρεται συνολικά στο όραμα του Γιώργου.

Προέρχεται από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

Το χώρισα σε νοηματικές ενότητες και του έδωσα τίτλους (με κόκκινο) για να βοηθήσω τον αναγνώστη να παρακολουθήσει το νοηματικό του βάθος. Πάμε λοιπον:




Ενότητα Α





■Τίτλος: « Δεν θα αλλάξουμε εμείς αλλά Θα αλλάξουμε την ΚΙΝΑ»

“Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος γι’ αυτή τη βαθιά κρίση, που σχετίζεται με την οικονομική, αλλά και σταθερά πολιτική μετατόπιση της δύναμης προς την ανατολή και τις αναδυόμενες χώρες – το είπε και ο Αντιπρόεδρος – και είναι πολλές οι αιτίες.

Δεν είναι ο χρόνος να το αναλύσουμε, αλλά θεωρώ ότι το διεθνές κεφάλαιο έχει αξιοποιήσει την φτηνότερη εργατική δύναμη, ακόμα και καταστάσεις έλλειψης ελευθεριών, συλλογικών διαπραγματεύσεων, την έλλειψη κόστους της κοινωνικού κράτους, ευκολίας να μην σέβονται την προστασία του περιβάλλοντος, για να αποκτήσει κέρδη, αλλά και τα κράτη αυτά μια πρόσκαιρη ανταγωνιστικότητα έναντι του αναπτυγμένου οικονομικά κόσμου.

Κανονικά, αυτό θα απαιτούσε από μας – από μας, εννοώ και την Ευρώπη, και τον αναπτυγμένο κόσμο – την πίεση για τη διεύρυνση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων παγκοσμίως, για να μην πιέζονται οι δικές μας κατακτήσεις και οικονομίες.

Αυτό ίσως το δούμε, αν επίσης δούμε ένα διεθνοποιημένο, ισχυρό συνδικαλιστικό και πολιτικό κίνημα. Σήμερα, όμως, η λύση είναι η ανταγωνιστικότητα να αποκτηθεί, όχι με την αφαίρεση πλούτου και εισοδήματος από τον δικό μας εργαζόμενο, όπως πιεζόμαστε να κάνουμε, αλλά με την επένδυση στην ποιότητα.”



Ενότητα Β



■Τίτλος: “Αφού αλλάξουμε την ΚΙΝΑ” Αφού αλλάξουμε την ΚΙΝΑ διαπιστώνουμε ότι δεν πουλάμε ούτε εκεί όποτε επιστροφή στην Ελλάδα για να αλλάξουμε την παιδεία…


Δηλαδή, στην παιδεία, την καινοτομία, τον πολιτισμό μας, σε κάθε τι που μας προσδίδει ποιότητα, αλλά και μοναδικότητα στην παγκόσμια αγορά, ώστε να μην αγοράζουμε πλέον ξένα προϊόντα, ενώ δεν πουλιούνται ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό. Να αλλάξουμε αυτή τη λογική. Για το λόγο αυτό, η Κυβέρνησή μας δίνει, μεταξύ άλλων, έμφαση στη μεγάλη αλλαγή στο χώρο της παιδείας.



Ενότητα Γ



■Τίτλος: «σχέδιο Μάρσαλ». Ακόμη και εκεί όμως υπάρχει πρόβλημα με την ΕΕ την οποία θα αλλάξουμε και αυτή με αμερικανικά Πρότυπα δηλαδή σχέδιο Μάρσαλ

Όμως, φίλες και φίλοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να γίνει ανταγωνιστική με ένα βιώσιμο τρόπο, αν αποφασίσει να επενδύσει πραγματικά και σημαντικά σε μια οικονομική διακυβέρνηση, αν θέλετε, ένα είδος «Marshal Plan» για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη για ολόκληρη την Ευρώπη. Που σημαίνει υποδομές ενεργειακές, ψηφιακές, εκπαιδευτικές, συγκοινωνιακές, αγροτικές, για μια Ευρώπη εύρωστη, ανταγωνιστική, πράσινη και ποιοτική.

Και πάλι εδώ, η πρότασή μας για τα ευρωομόλογα σηματοδοτεί τη δυνατότητα μιας μεγάλης αναπτυξιακής λογικής. Και καλώ όλους σε αυτή την προσπάθεια. Και μίλησα με εσάς κ. Σαμαρά, μη λέτε ότι δεν μίλησα για το θέμα των ευρωομολόγων, μη δημιουργείτε εντυπώσεις εδώ.

Έχουμε δικαίωμα ως Κίνημα, και αυτό κάνουμε, να διαμορφώσουμε μια ομάδα, που θα κινηθεί. Και περιμένουμε βεβαίως από όλα τα κόμματα που συμφωνούν μαζί μας – και ξέρω ότι είναι πολλά – να συνεργαστούμε και να συνεργαστούμε ουσιαστικά στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Μη δημιουργείτε εντυπώσεις – το συζητήσαμε και μαζί.



Ενότητα Δ



■Τίτλος: “Ρίσκο και δικαιολογίες για την αποτυχία”

Αν αυτά πετύχουν, καλώς.

Θέλω όμως να τονίσω και να διευκρινίσω κάτι: το ένα εκατομμύριο των υπογραφών, βεβαίως, είναι μια διαδικασία που τώρα ξεκινά στην Ε.Ε., και ήταν και πρόταση του ΠΑΣΟΚ, επί δικών μας ημερών, όταν ήμασταν Κυβέρνηση.

Όμως, πολύ πιθανώς, να χρειαστεί νωρίτερα. Τώρα, πράγματι χρειάζεται να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και συμμαχίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να προωθήσουμε μια άλλη Ευρώπη. Παράλληλα, όμως, πρέπει να αξιοποιήσουμε και τη δυνατότητα, οι πολίτες της Ευρώπης να ασκήσουν, εάν δεν υπάρξει άλλος δρόμος, εκείνη την απαραίτητη πίεση, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη.

Ναι, εμείς να γίνουμε ο καταλύτης της Ευρώπης των πολιτών και των λαών, για μια μεγάλη αλλαγή σε αυτή την ‘Ενωση. Αν όμως αυτό δεν πετύχει, αν δεν πετύχει η πορεία εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε θα βρεθούμε σε μια Ευρώπη ισχνή και με προβλήματα, και εμείς, αλλά και άλλοι, όλοι θα έλεγα.



Ενότητα Ε



■Τίτλος: "Μετά την Αποτυχία" Αλλάζουμε το πλανήτη

Θα χρειαστεί τότε να αναδείξουμε τις δικές μας δυνάμεις, να κινηθούμε στην περιφέρειά μας, στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, στη Μαύρη Θάλασσα, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες, με την Κίνα, τη Ρωσία, την Ιαπωνία. Να επενδύσουμε στη νέα γενιά, στα δικά μας πλεονεκτήματα, χωρίς «δάνειες» δυνάμεις.

Κυρίες και κύριοι, αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα. Αυτό κάνουμε σήμερα, για παν ενδεχόμενο, για να διασφαλίσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, τα περιθώρια της ελευθερίας μας, τη Δημοκρατία μας, την κοινωνική μας συνοχή. Ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, για το όποιο ενδεχόμενο βρούμε μπροστά μας, για την όποια ευρωπαϊκή ή παγκόσμια κρίση.

Αυτό όμως σημαίνει και κάτι ακόμα: να παραμείνει αξιόπιστη η φωνή μας, διότι σήμερα ακουγόμαστε. Και αυτές τις μέρες, αυτές τις εβδομάδες, δώσαμε τη μάχη για να μην αφαιρεθεί από την Ελλάδα το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου. Και καταφέραμε αυτή τη μεγάλη μάχη, να την κερδίσουμε για την Ελλάδα, ακριβώς διότι είμαστε αξιόπιστοι. Και αυτό, διότι εμείς ακολουθήσαμε με συνέπεια ένα πρόγραμμα, το οποίο στήριξε ο Ελληνικός λαός.



Σχόλιο: Θα αλλάξουμε την Κίνα την ευρώπη τον Πλανήτη…! Το σκεπτικό του Παπανδρέου είναι επιπέδου το οποίο η ευγένεια δεν μας επιτρέπει να ονοματίσουμε. Πολοτικά θα το λέγαμε “Μη σοβαρό”. Ο άνθρωπος είναι δυστυχής…

Το πρωθυπουργοκεντρικό αρχηγικό μοντέλο, τα ΜΜΕ, η συμμετοχική όμως έχουν οδηγήσει την Ελληνική βουλή και μια χώρα να δέχεται καθοδήγηση από αυτόν. Είμαστε χαμένοι από χέρι…






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο