Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Άρχισαν τα ... όργανα! Πυροβολισμός αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα και δηλώσεις από την "Επιτροπή Αλληλεγγύης στους μετανάστες". Δηλώσεις Δημόσιου γιατρού του τοπικού Κέντρου Υγείας για "ακροδεξιά στοιχεία"!


Μετά το χθεσινό μας άρθρο "Προς όλους τους "δήθεν προοδευτικούς" της Ηγουμενίτσας..." έχεται και η επαλήθευση...

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του tvxs με τίτλο "O τραυματισμός μετανάστη στην Ηγουμενίτσα απόρροια ενός ευρύτερου κλίματος ρατσισμού", που είναι δηλώσεις Ιατρού του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας (Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας) και μέλους της "Αντιρατσιστικής κίνησης Ηγουμενίτσας". Βέβαια το εν λόγω άρθρο έχει ημερομηνία χθεσινή (ίδια με του δικού μας) αλλά... "εν οίδα ότι ουδέν οίδα"! Πάντως στο τέλος είναι το ..."ρεζουμέ"ΔΕΙΤΕ ΤΟ.
Δείτε:

Χθες το βράδυ, γύρω στις 22.30, άγνωστος ο οποίος επέβαινε σε λευκό Golf όχημα άνοιξε πυρ μέσα από το αυτοκίνητό του κατά του πρόχειρου καταυλισμού που βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα στο Λαδοχώρι. Σημάδεψε, συγκεκριμένα, με το αεροβόλο του έναν από τους μετανάστες που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα στο κεφάλι και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον, αν και όχι σοβαρά. Ο μετανάστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και από εκεί στο νοσοκομείο στους Φιλιάτες και βρίσκεται εκτός κινδύνου.

«Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για τυχαίο περιστατικό, ούτε για...

κάποιο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των μεταναστών» επισημαίνει η κα Ανδρεάδου, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για το πρώτο σχετικό περιστατικό στην περιοχή, αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας.Το κλίμα αυτό είχε κορυφωθεί και με το περιστατικό πριν από δύο περίπου μήνες όταν άγνωστος πυροβόλησε έναν Κούρδο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά. Η κατάσταση είναι πλέον τέτοια ώστε «οι μετανάστες να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να φοβούνται να κυκλοφορήσουν μέσα στην πόλη» τονίζει η κα Ανδρεάδου.Η Τρίτη είναι πάντα μια δύσκολη ημέρα για τους μετανάστες, μας εξηγεί το μέλος της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας. «Μαζεύονται πάρα πολλές νταλίκες στο λιμάνι τη μέρα αυτή και κάθε φορά, μετά τις 9 το βράδυ, επεμβαίνουν οι λιμενικοί, κυνηγούν τους μετανάστες, οι οποίοι και τρέχουν να ξεφύγουν. Οι λιμενικοί ισχυρίζονται ότι απλά υπακούουν σε διαταγές, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι χτυπάνε, και μάλιστα αλύπητα, τους μετανάστες. Τους βλέπω, εξάλλου, στο ιατρείο μου» μας λέει η ίδια. «Κάθε φορά έχουμε αρκετούς ξυλοδαρμούς, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα γι αυτό» διαμαρτύρεται.Η κα Ανδρεάδου μας παραθέτει άλλο ένα επιχείρημα γιατί το χτεσινό περιστατικό εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κλίμα έντασης των ρατσιστικών περιστατικών στην περιοχή. Μας λέει ότι και η ίδια, αλλά και άλλα μέλη αντιρατσιστικών πρωτοβουλιών της περιοχής στοχοποιούνται από συγκεκριμένα άτομα, πιθανότατα τα ίδια που «αντιμετωπίζουν τους μετανάστες σαν κυνήγι.»«Τα βράδια βλέπουμε συγκεκριμένα αυτοκίνητα, τα οποία μας παρακολουθούν, δεν μας έχουν πειράξει για την ώρα, αλλά κάθε βράδυ, αργά, τους βλέπουμε να μας ακολουθούν χωρίς να ξέρουμε ποιοι είναι» αναφέρει. Δεν γνωρίζει, πάντως, αν πρόκειται για κάποια οργανωμένη δράση και ομάδα, αλλά υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «ακροδεξιά στοιχεία», τα οποία και δρουν στην ευρύτερη περιοχή.Το χθεσινό περιστατικό καταδίκασε σε ανακοίνωσή της και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Μετανάστες της Ηγουμενίτσας, αναφέροντας ότι «η προσπάθεια για τη δημιουργία ξενοφοβικού κλίματος από φασιστικές συμμορίες δεν θα περάσει. Απαιτούμε την διαλεύκανση της υπόθεσης και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.»«Αντιμετωπίζω πόλεμο, τόσο από συναδέλφους, όσο και από το συντονιστή του κέντρου»

Η κα Ανδρεάδου εργάζεται για πολλά χρόνια στο Ιατρικό Κέντρο της Ηγουμενίτσας και πολύ συχνά ασχολείται με την περίθαλψη μεταναστών, είτε στο κέντρο υγείας, είτε μεταβαίνοντας η ίδια στους καταυλισμούς τους. Πρόκειται για δράσεις τις οποίες η ίδια κάνει εθελοντικά, αλλά παρόλα αυτά βρίσκει αντιμέτωπους τους συναδέλφους και τον συντονιστή του κέντρου στο οποίο εργάζεται.Μια φορά το μήνα η κα Ανδρεάδου κρατά το ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης. Αλλά, καθώς, αυτό δεν αρκεί, συχνά εξετάζει και περιθάλπει τους μετανάστες στο ιατρικό κέντρο, ακόμα και μετά το καθορισμένο ωράριό της. Η κίνησή της αυτή, τονίζει, δεν δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του κέντρου, αλλά δεν γίνεται αποδεκτή από τους συναδέλφους της. «Πρόκειται καθαρά για ρατσιστικό θέμα» καταγγέλλει η ίδια, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για κάτι το καινούργιο.«Τα μεγάλα προβλήματα άρχισαν πριν περίπου δυο μήνες, με τη ρύθμιση από το υπουργείο για την καταβολή ενός αντίτιμου τριών ευρώ για την εξέταση στο ιατρείο. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι δεν μπορούν να δώσουν αυτά τα λεφτά και εγώ δεν τα ζητούσα» μας διηγείται. Η συμπεριφορά της αυτή της δημιούργησε, όμως, προβλήματα. «Έχω έναν απίστευτο πόλεμο από τους συναδέλφους μου και το συντονιστή του κέντρου υγείας, ακριβώς γιατί δεν ζητάω αυτά τα λεφτά» αναφέρει.Μετά από παρέμβαση της διευθύντριας του κέντρου, η οποία πήρε το μέρος της, αλλά και του δικηγόρου της Ύπατης Αρμοστείας, η κατάσταση βελτιώθηκε. Προσωρινά μόνο όμως.«Από εχθές, με το ζήτημα της καταβολής των πέντε ευρώ, έχω πάλι το ίδιο πρόβλημα και δέχομαι απίστευτες πιέσεις. Ο συντονιστής, μάλιστα, μου είπε ότι θα μου κάνει αναφορά στο υπουργείο υγείας ότι βλάπτω οικονομικά το κράτος και παραβιάζω το νόμο και θα ζητήσει την απομάκρυνσή μου» καταγγέλλει η κα Ανδρεάδου.Εγώ, όμως, το θεωρώ απαράδεκτο να ζητάνε από ανθρώπους που τους βλέπουν να είναι υποσιτισμένοι και να ψάχνουν τα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε, να βρούνε τα πέντε ευρώ για να τους εξετάσω» τονίζει, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να περιθάλπει όσο μπορεί τους ανθρώπους αυτούς, κι ας βρίσκει σε αυτό αντιμέτωπους τους συναδέλφους της.

Η ίδια, εξάλλου, είναι πλέον και μέλος των Γιατρών του Κόσμου, οι οποίοι και στηρίζουν τις δράσεις της.Σχόλιο του ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ:

-Για πιο κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας μιλάτε γιατρέ μου; Κοροϊδεύετε τον κόσμο; Αυτοί δεν έχουν αφήσει τίποτε "όρθιο" εκεί κάτω κυρία μου. Μόλις τελειώσουν τα σκυλιά και τα γατιά θα μαγειρέψουν ΕΣΑΣ!

-Τους χτυπάνε οι αστυνομικοί; Και τι θέλετε να τους κάνουν γιατρέ μου; Να τους χαϊδέψουν; Ή να τους δώσουν ένα φιλάκι που δεν πειθαρχούν... που δεν ακούνε κανένα... που τρέχουν πίσω από τις νταλίκες για να μπούνε μέσα... που προσπαθούν να μπουκάρουν στα πλοία για να πάνε που;... που προκαλούν φασαρίες... που μαχαιρώνονται μεταξύ τους...

Πρέπει οι Ελληνική Αστυνομία να μάθει τρόπους...Από αύριο με ένα λουλουδάκι στο χέρι ο καθένας τους!

Και αν δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της Ηγουμενίτσας γιατί...φοβούνται...

ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ!

Ακριβώς όπως δεν μπορούν και οι ντόπιοι να κυκλοφορήσουν εκεί που είανι αυτοί!

-Τώρα για τα "ακροδεξιά στοιχεία" τι να πούμε και τι να σχολιάσουμε γιατρέ μου; Και τι ακριβώς κάνουν; Τους αντιμετωπίζουν σαν κυνήγι;

Αλήθεια άδειες έχουν βγάλει στον Σύλλογο ή να επιληφθεί η θηροφυλακή του θέματος; Μα τι πράγματα είναι αυτά που λέτε κυρία μου;

-Όσο για τον "πόλεμο" που αντιμετωπίζετε από τους συναδέλφους σας επειδή δεν ζητάτε το αντίτιμο των τριών ή πέντε ευρών για την εξέταση...

Θέλουμε να σας ρωτήσουμε το εξής:

Το ίδιο ακριβώς κάνετε και όταν πρόκειται για Έλληνες; Αν έρθει κάποιος δηλαδή και δεν έχει να πληρώσει το εισιτήριο του λέτε "δεν πειράζει καλέ μου άνθρωπε"; ή μήπως το πληρώνετε εσείς η ίδια;Γιατί αν είναι έτσι, τότε ο συντονιστής του Κέντρου Υγείας έχει απόλυτο δίκαιο... Πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνσή σας από το ΕΣΥ και εσείς με την σειρά σας να ανοίξετε ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ και σε αυτούς που "δεν έχουν" να εργάζεστε αμησθί! Και όχι μόνο... αλλά να αγοράζετε και να πληρώνετε και τα φάρμακα γιατρέ μου...Πάντως εγώ προσωπικά, την επόμενη φορά που θα αρρωστήσω θα σας προτιμήσω... γιατί "δεν έχω"!

Δεν νομίζω να μου αρνηθείτε δωρεάν εξέταση και περίθαλψη, έτσι δεν είναι;epirus ellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο