Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Έλληνες υπουργοί απέρριψαν τις γερμανικές αποζημιώσεις


Με το θέμα των γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων να έχει επανέλθει στο προσκήνιο, σε άρθρο του Κώστα Χαρδαβέλλα επισημαίνεται πως από το 2000 οι υπουργοί Δικαιοσύνης δεν επιτρέπουν να κατασχεθεί η περιουσία του γερμανικού δημοσίου που βρίσκεται στην Ελλάδα.



Ειδικότερα, σημειώνει ότι οι Έλληνες υπουργοί Δικαιοσύνης είναι αυτοί που ουσιαστικά δεν επέτρεψαν να εφαρμοστεί απόφαση του... Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, βάσει της οποίας είχε οριστεί η κατάσχεση γερμανικού ακινήτου στη Φλωρεντία για την καταβολή αποζημιώσεων που έχει επιδικαστεί στα θύματα του Διστόμου.



Λόγω αυτού, η Γερμανία κατά την τελευταία δεκαετία, όπως σημειώνεται, έχει προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης προκειμένου να κατορθώσει να απορριφθεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας.



Από την αρχή του 2010 είχε γίνει γνωστή η πρόθεση ομάδας Ελλήνων επιστημόνων να διεκδικήσει το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ για κατοχικό δάνειο που είχε αποδώσει η χώρα μας στη Γερμανία με σκοπό τη διαβίωση των ναζί.



Με αφορμή ανθελληνικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus, που έφερε στο εξώφυλλό του φωτογραφία της Αφροδίτης της Μήλου να προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σημείωνε ότι οι Γερμανοί θα έπρεπε να έχουν πει ευχαριστώ γιατί στη ναζιστική κατοχή πήρε τον ελληνικό χρυσό από την Τράπεζα της Ελλάδος και τα ελληνικά χρήματα και δεν τα επέστρεψαν ποτέ.



Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, επισήμανε από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση δεν έχει παραιτηθεί από τις αξιώσεις της Ελλάδας τόσο για το κατοχικό δάνειο όσο και για τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία.



Πηγή:Contra
 
http://kontiloforos.blogspot.com/2011/01/blog-post_9326.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο