Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Αισιοδοξία vs Έλληνα πολίτη.


Μήπως δεν θα 'πρεπε...







Τι είναι αυτό που στις μέρες μας κοντεύει να εξαφανιστεί και το χρειαζόμαστε όσο τίποτε άλλο σαν Έλληνες....;;;;





Η αισιοδοξία,που σχεδόν έχουμε ξεχάσει τι είναι!





Δεν μπορούμε να την αισθανθούμε γιατί πλέον δεν υπάρχει μέσα μας!

Η αισιοδοξία είναι μια κατάσταση της ψυχής κατά την οποία όλος ο κόσμος μας φαίνεται τέλειος, ενώ προδικάζουμε πάντα την ομαλή και ευνοϊκή έκβαση των πραγμάτων! Σαν Έλληνας πολίτης λοιπόν διαπιστώνω ότι την αισιοδοξία την έχουμε χαμένη χρόνια τώρα και προσπαθούμε να τη βρούμε σε λάθος πράγματα, μέρη και καταστάσεις. Τώρα είναι η εποχή που χρειαζόμαστε μέσα μας την αισιοδοξία περισσότερο από ποτέ και πλέον τη χρειαζόμαστε όχι απλά για να νιώσουμε λίγο καλύτερα αλλά για να μπορέσουμε να ζήσουμε και να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας.



Ο αισιόδοξος αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα με ελπίδα και σιγουριά. Πιστεύει στις δυνάμεις του και στη θετική έκβαση των προσπαθειών του. Και στις πιο μεγάλες δυσκολίες και το τονίζω αυτό πρέπει να είναι ήρεμος και να ξέρει να γελάει. Μας έχει λείψει το χαμόγελο! Όσο περνάνε τα χρόνια ο κόσμος μας μελαγχολεί! Έχει γίνει πλέον η μελαγχολία αρρώστια της εποχής! Πρέπει να αποβάλουμε άμεσα όλη αυτή τη μιζέρια που μας μεταδίδουν και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αισιόδοξα! Η χώρα μας πλέον χρειάζεται αισιόδοξους ανθρώπους για να πάει μπροστά.





Από απαισιοδοξία και απαισιόδοξους έχουμε γεμίσει και μπουχτίσει!



Σε αντίθεση με τον απαισιόδοξο που τον διακρίνει η γκρίνια και η μιζέρια και για τα πιο ωραία πράγματα, ο αισιόδοξος βρίσκει ομορφιά και γοητεία και σε αυτά τα συνηθισμένα πλέον θέματα της καθημερινότητάς. Ας δούμε την αισιοδοξία σαν αντιβίωση για την άρρωστη καθημερινότητά μας!

Ωστόσο η αισιοδοξία δεν πρέπει να υπερβάλει το μέτρο και τη λογική. Η υπερβολική αισιοδοξία είναι επικίνδυνη! Σαν Έλληνες όμως επειδή αυτή τη χρονική στιγμή δεν διαθέτουμε καθόλου δε θα έβλαπτε και λίγη υπερβολή! Λίγη υπερβολή ίσως μας δώσει και μεγαλύτερη ελπίδα.

Πρέπει πάντα να στηριζόμαστε σε αντικειμενικές συνθήκες που μας επιτρέπουν τη ρεαλιστική αντιμετώπιση της παρούσας, αλλά και όλων των καταστάσεων, γιατί είναι κρίμα μετά από κάθε προσπάθεια να μη μένει στον αισιόδοξο κανένα κέρδος, πάρα μόνο η ελπίδα!



Η αισιοδοξία αποτελεί την πιο σωστή στάση του ανθρώπου μπροστά στη ζωή,γιατί πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του, αφαιρεί από την ψυχή του κάθε αμφιβολία ή δισταγμό και τον ωθεί σε δράση και δημιουργία!

Αισιοδοξία vs Έλληνα πολίτη

Αισιοδοξία και χαμόγελο


αυτά που λείπουν απ' τον Έλληνα.

Είμαστε λαός που δεν το βάζει εύκολα κάτω, αν βάλουμε και την αισιοδοξία στη ζωή μας είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουμε πολλά!



Από Γιάννης

RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο