Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η κυβέρνηση "σβήνει" τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και κλείνει πρεσβείες;




Επικίνδυνοι χειρισμοί στο θέμα των Βορειο- ηπειρωτών

■Το τηλεγράφημα – σοκ που έστειλε στο ΥΠΕΞ, πρέσβης μας ζητώντας αξιοπρέπεια!





Θεόδωρος Οικονόμου – Καμαρινός: «…Τι περισσότερο είπα εγώ για τους Έλληνες στην Κορυτσά, από αυτά που λέει κάθε τόσο ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή; Και ενώ εκείνον τον αφήνουν ανεμπόδιστα να μιλάει, εμένα με ανακαλούν! Γιατί; «



Εύλογη ερώτηση τού μέχρι πριν λίγο Έλληνα Προξένου στην Κορυτσά τον οποίο «ανακάλεσε» η κυβέρνηση.



Ο Έλληνας Πρόξενος στη Κορυτσά πριν δέκα ημέρες είχε απευθυνθεί στην μειονότητα της Βορείου Hπείρου και τους είχε καλέσει χωρίς φόβο να δηλώσουν την ελληνική καταγωγή τους στην απογραφή που πραγματοποιείται στην Αλβανία.



Τους είχε τονίσει ότι υπάρχουν τα δικαιώματα της Μειονότητας και ότι αυτά πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή σε όλες τις περιοχές της Αλβανίας που απαρτίζουν την Βόρειο Ήπειρο.



Κατά το Αλβανικό ΥΠΕΞ όμως…. «Τέτοιες δηλώσεις δεν αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο των ελληνο-αλβανικών σχέσεων και παραβιάζουν το πνεύμα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών» , και κάλεσε τον Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα, Νικόλαο Πάζιο να δώσει διευκρινήσεις για τις αυτονόητες δηλώσεις του Έλληνα πρόξενου.



Ο Πρέσβης Πάζιος με εντολή του ΥΠΕΞ «άδειασε» τον Πρόξενο, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του είναι ….προσωπικές και δεν εκφράζουν την Αθήνα . (?)



Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Αθήνα «ανακαλεί» τον Έλληνα Πρόξενο στη Κορυτσά κ. Θεόδωρο Οικονόμου – Καμαρινό. Η (ανεπίσημη) δικαιολογία ήταν ότι η Αθήνα «δυσαρεστήθηκε» που ο Έλληνας Πρόξενος χρησιμοποίησε τον όρο «Βόρειος Ήπειρος» .



Τέτοιο επιχείρημα δεν είναι δυνατόν να «στέκει», καθώς ο όρος αυτός είναι υπαρκτός και αναφέρεται στις σύγχρονες εγκυκλοπαίδειες με αρκετό υλικό στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Και όταν λέμε Βόρειο Ήπειρο, εννοούμε αυτό που περιγράφει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914! Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Δεν διεκδικούμε τα εδάφη, αλλά διεκδικούμε ανθρώπους και δικαιώματα. Και οι άνθρωποι εκεί είναι Έλληνες .



Κατά το ΥΠΕΞ δεν υπάρχουν Έλληνες στη Κορυτσά;



Πρέπει να απογραφούν υποχρεωτικά ως Αλβανοί , γιατί έτσι επιθυμούν τα Τίρανα που πιέζονται από διάφορες μικρές και ακραίες φωνές στο εσωτερικό της γείτονος χώρας;



Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου αποδεικνύεται άτολμη και ανίκανη . Αδυνατεί όχι μόνο να προασπίσει τα εθνικά μας δίκαια, αλλά ακόμη και στο να δεχθεί την διατύπωση των αυτονόητων όρων.



Με τέτοιες ενέργειες θέτει σε κίνδυνο τις θέσεις μας που διαχρονικά προβάλουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα. Θέσεις που είναι συνεπείς ως προς την ιστορία μας.

Τα ζητήματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τη χώρα μας με σύγχρονους όρους προστασίας μειονοτικών δικαιωμάτων και με βάση τις σχετικές διεθνείς υποχρεώσεις, αλλά και τις δεσμεύσεις της Αλβανίας, ιδίως στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της πορείας.



Μέσα σ’ αυτές περιλαμβάνεται και ο σεβασμός και η προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας σε ολόκληρη την αλβανική επικράτεια και όχι αποκλειστικά, μόνο σε περιοχές που έχουν οριστεί ως «μειονοτικές ζώνες» .



Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου τα ανωτέρω τα χρησιμοποιεί μόνο για εσωτερική λαϊκή κατανάλωση. Όταν έρχεται η ώρα να τα αναδείξει , να τα προβάλει και να τα υπερασπιστεί, τότε ….οπισθοχωρεί ατάκτως δια της «ανακλήσεως».



Η διγλωσσία λοιπόν της κυβέρνησης δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, αλλά περιλαμβάνει και την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.



Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς η εσωτερική πολιτική και τα όσα σφάλματα έγιναν , μέσα από το πρίσμα πολιτικής μιας άλλης κυβέρνησης μπορούν να αποκατασταθούν . Στην εξωτερική πολιτική ,όμως, η αποκατάσταση των τυχών διπλωματικών σφαλμάτων μιας κυβέρνησης είναι αδύνατη ή σε εξαιρετικά μεμονωμένες περιπτώσεις απαιτούν μια διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα .



Καλές λοιπόν οι γέφυρες φιλίας των δύο λαών, αλλά αυτές θα πρέπει να εδράζονται πάνω στις σωστές και γερές βάσεις. Αυτό απαιτεί υπεύθυνους «μηχανικούς» και όχι… επικίνδυνους «μαστοράντζες»!







Το τηλεγράφημα – σοκ που έστειλε στο ΥΠΕΞ, πρέσβης μας ζητώντας αξιοπρέπεια!



Τα όσα αναφέρει στο τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στο Ναϊρόμπι Δημήτρης Λούνδρας, σοκάρουν!



Απεικονίζουν το φάσμα της πλήρους κατάρρευσης το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα ,η οποία φαίνεται ότι δεν μπορεί να έχει τακτοποιημένη ούτε τη «βιτρίνα» της, που είναι οι πρεσβείες της στο εξωτερικό!



Ο πρέσβης στο τηλεγράφημά του παρουσιάζει μία τραγική κατάσταση:



■Το προσωπικό είναι απλήρωτο.■Αυτοκίνητα της πρεσβείας δεν κινούνται γιατί δεν έχουν βενζίνη.

■Η γεννήτρια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει καύσιμα.

■Επισημαίνει το πρόβλημα που υπάρχει με τα ενοίκια της πρεσβείας.

Στο τέλος του τηλεγραφήματος ο πρέσβης επισημαίνει ότι «σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει το κλείσιμο της Αρχής αυτής θα παρακαλούσαμε να το κάνετε με αξιοπρέπεια» !



Ο πρέσβης ζητα να τηρηθούν » οι συμβατικές υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει στο όνομα της χώρας μας.Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι η πρόωρη μονομερής καταγγελία του συμβολαίου ενοικίασης των Γραφείων της Πρεσβείας θα σημάνει πολύχρονο και εξευτελιστικό διασυρμό Ελλάδος και Πρεσβείας στην υποσαχαρική Αφρική και όχι μόνο».



 
 
 
 
 
 
Ας μιλησουμε πιτελους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο