Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

EUROSTAT : ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΖΕΙ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Τις συνθήκες στέγασης των Ευρωπαίων πολιτών κατέγραψε η έκθεση της Eurostat για το έτος 2009 και η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα. Έτσι, σύμφωνα με τη Eurostat, ένας στους έξη Ευρωπαίους ζει σε πολύ μικρό σπίτι, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 4% δεν...


είχε τουαλέτα στο σπίτι του, καθώς και ένα 6% δεν είχε μπανιέρα ή ντους.


Το μικρότερο πρόβλημα συνωστισμού στο σπίτι, δηλαδή η αναλογία ατόμων που κατοικούν και δωματίων που διαθέτει η κατοικία, εντοπίζεται στην Κύπρο, με ποσοστό μόλις 1%, ενώ το μεγαλύτερο στη Βουλγαρία με 47% των κατοίκων να δηλώνουν «στριμωγμένοι».

Σχετικά με το είδος της κατοικίας που προτιμούν οι Ευρωπαίοι πολίτες, προκύπτει πως οι Λετονοί επιλέγουν το διαμέρισμα, οι Σλοβένοι της μονοκατοικίες, και οι Ολλανδοί τις ημιανεξάρτητες κατοικίες.

Οι χώρες στις οποίες το διαμέρισμα αποτελεί τον κανόνα, είναι η Λετονία (66%), η Εσθονία και η Ισπανία (65%), η Λιθουανία (58%), η Ελλάδα (56%), η Γερμανία και η Ιταλία με ποσοστό 53%.

Μονοκατοικίες επιλέγουν οι Ευρωπαίοι στη Σλοβενία (69%), την Ουγγαρία (68%), τη Ρουμανία (61%), τη Δανία (58%) και τη Σουηδία (51%), ενώ οι Ολλανδοί και οι Βρετανοί με ποσοστό 61% προτιμούν την ημιανεξάρτητη κατοικία.



fimotro.blogspot.
.logia-starata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο