Υπηρεσία μαζικής αποστολής sms

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ανεργία και ψυχολογία.

Ο άνεργος και ο ψυχισμός του..
Πίσω από τις στατιστικές και τα ψυχρά νούμερα υπάρχει ένας μεγάλος αγνοούμενος, ο άνεργος και ο ψυχισμός του. Η έρευνα στον τομέα αυτό είναι εξαιρετικά ελλιπής!
Όμως η γνώση της ψυχολογίας, η διεύρυνση του βιώματος του κοινωνικού αποκλεισμού στις διάφορα θιγόμενες πληθυσμιακές ομάδες, θα ήταν ένα κλειδί για την στενά οικονομική παρέμβαση.

Άνεργος, δεν είναι το άτομο που έχει χάσει τη δουλειά του.

Είναι ένα άτομο που έχει χάσει την ταυτότητα του, που δεν ξέρει τι να κάνει με τον χρόνο του, με την οικογένεια του, την ζωή του, τον εαυτό του.Άνεργος δεν είναι κάποιος που ψάχνει για δουλειά, αλλά κάποιος που ψάχνει για στήριγμα επιβίωσης.

Μαζί με την δουλειά χάνεις στο συμβολικό επίπεδο πολύ περισσότερο από τα οικονομικά αγαθά.

Χάνεις την αυτοεκτίμηση, τον αυτοσεβασμό, την αξιοπρέπεια σου…!! Χωρίς κρυσταλλωμένες επαγγελματικές ιδιότητες το άτομο δε σημαίνει τίποτα!!Το << who i am;>> είναι ένα αποκαλυπτικό ψυχολογικό τεστ του Κέμπερ. Σύμφωνα με το παραπάνω ερώτημα το άτομο καλείται να δώσει 5 απαντήσεις έτσι όπως του έρχονται αβίαστα στο μυαλό και η επαγγελματική ιδιότητα έρχεται πρώτη.Μέσα από το επάγγελμα το άτομο κατοχυρώνει την υπαρξιακή του επιβίωση.Η κοινωνία μας μέσα από την παραγωγή της ανεργίας είναι σαν να παράγει γεροντικούς νέους. Πένθος, κατάθλιψη, συμπεριφορές φυγής όπως τα ναρκωτικά ο αλκοολισμός. Αλλά και βία και επιθετικότητα για όσους διαλέξουν σαν άμυνα όχι την εσωτερίκευση της βίας, αλλά την προβολή προς τα έξω.Η οικογένεια μπορεί να βοηθήσει τον άνεργο με την υποστήριξη του σε ότι επιλογή εργασίας και αν επιλέξει.Μια λύση για καλύτερη ψυχολογία μπορούμε να την ανακαλύψουμε στην γυμναστική.

Πέρα το ότι κάνουμε καλό στην υγεία μας σωματικά, όχι μόνο βελτιώνει την διάθεση μας, αλλά χρησιμοποιείται πλέον επίσημα ως μέθοδος καταπολέμησης της κατάθλιψης!!Αλλά όπως και να το κάνουμε το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας δεν είναι στον απαιτούμενο βαθμό προσανατολισμένο στις ανάγκες μας.Δεν παρέχει σύγχρονη γνώση και υψηλή κατάρτιση σε νέες εξειδικεύσεις που να ανταποκρίνονται στο έντονα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον.Σε μια περίοδο ραγδαίων αλλαγών και εξελίξεων σε τεχνολογικό και οικονομικό επίπεδο είναι αναγκαία η προσαρμογή του στα σύγχρονα δεδομένα, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν επαγγέλματα με ζήτηση και προοπτική.Κάποιες προτάσεις για τη λύση της ανεργίας στη χώρα μας θα μπορούσε να είναι οι έξεις:1. Να αποκτήσουμε ειδίκευση με σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό για τον οποίο την ευθύνη φέρει η πολιτεία.

2. Λογικές απαιτήσεις από την πλευρά του ατόμου όσον αφορά την αμοιβή, τις συνθήκες εργασίας.

3.Να υπάρχει μια ρεαλιστική αντιμετώπιση του θέματος <<επιλογή εργασίας>> που θα δίνει βαρύτητα στις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα του νέου!

4. Κατάργηση της πολυθεσίας, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, κατάργηση του συστήματος των υπερωριών!!Τέλος όμως.Η λύση θα βγει από μια συγκροτημένη πολιτική βούληση που θα προσδώσει στην έννοια της προόδου.

Η βούληση αυτή αφορά την ζωή όλων μας. Αξίζει να της δοθεί λόγος, σάρκα και πνοή!!Κρύστα

Ζησιοπούλου
 
RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο