Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Οι μαύροι Πόντιοι!


Φωτό: Το «ποντιακό» συγκρότημα από την Γκάνα, μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερντογάν και τη σύζυγό του (Πηγή: Τουρκικά Νέα).


 Δεν πρόκειται για ανέκδοτο αλλά για μια ακόμη σκόπιμη και προσεκτικά επιλεγμένη διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας. Κατά τη διάρκεια της 9ης Ολυμπιάδας Τουρκικών (Ναι, υπάρχει οργανισμός για την προώθηση της τουρκικής γλώσσας!) η οποία διοργανώθηκε φέτος σε 24 τουρκικές πόλεις από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου, στην εναρκτήρια τελετή που έλαβε χώρα στα παλαιά ανάκτορα των Οθωμανών σουλτάνων στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κων/πολης, παρουσιάστηκε ένα συγκρότημα παιδιών από την Γκάνα όπου χόρεψε παραδοσιακούς τουρκικούς χορούς.
   Οι Γκανέζοι χορευτές και χορεύτριες εμφανίστηκαν φορώντας ποντιακές τοπικές ενδυμασίες και επέλεξαν να εκτελέσουν τον Horon (όπως τον αποκαλούν οι Τούρκοι) όπου και καταχειροκροτήθηκαν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι για τους συμπαθείς Γκανέζους όπως και για τους άλλους συμμετέχοντες, οι Πόντιοι, οι ενδυμασίες και οι χοροί τους έχουν ταυτιστεί με την Τουρκία και τον «πολιτισμό» της.
   Αξίζουν… συγχαρητήρια στους Έλληνες πολιτιστικούς ταγούς, οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους τις τελευταίες δεκαετίες,  καθώς ενώ θα έπρεπε να διοργανώνεται σε ετήσια βάση (π.χ. στην Ολυμπία ή στους Δελφούς) μια αντίστοιχη παγκόσμιας εμβέλειας συγκέντρωση – Ολυμπιάδα για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας –  νέων από όλον τον ελληνόφωνο κόσμο, ασχολήθηκαν με άλλα πιο προσοδοφόρα προγράμματα…

Στρατηγός Κρατερός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο