Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Έξι μνηστήρες για την ωραία… ΣΕΚΑΠ

Μένει να ανακοινωθούν επίσημα οι έξι ενδιαφερόμενοι για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΣΕΚΑΠ από τον γαλλικό οίκο αξιολόγησης Deloitte.

Η άμεση πληροφόρηση του ThrakiToday λίγο μετά την εκπνοή του καταληκτικού χρόνου κατάθεσης των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους που ήταν η 17.00 σήμερα, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011, κατέγραψε τους έξι ενδιαφερόμενους μνηστήρες για την αγορά της Ελληνικής τσιγαροβιομηχανίας.

Το γκρούπ των επιχειρήσεων του ινδού μεγιστάνα Boomidala συμπληρώνουν στη λίστα ο πολυεθνικός κολοσσός Imperial, το Κρατικό Μονοπώλιο με τις φήμες να θέλουν σημαίνον πολιτικό στέλεχος της περιοχής μας να έχει άμεσο ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα για την αγορά της ΣΕΚΑΠ. 

Οι επιχειρήσεις του Δημήτρη Παπαδόπουλου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος γνωρίζει καλά τα της ΣΕΚΑΠ, άλλωστε έχει άμεση εμπλοκή με τις πωλήσεις της bio filter, θα κλείσει την τελευταία τριάδα των υποψηφίων αγοραστών με μια Κυπριακή εταιρία και μια Τούρκικη εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο του καπνού, πιθανόν, μέσω της θυγατρικής της εταιρίας στη Βουλγαρία.

Ενδιαφέρον στην τελευταία πρόταση, άλλωστε, δείχνει και σημαίνον προς το παρόν διευθυντικό στέλεχος της ΣΕΚΑΠ. Οι άνθρωποι της Deloitte που διαχειρίζονται τον “φάκελο της ΣΕΚΑΠ” δήλωσαν την πρόθεσή τους να ανακοινώσουν επίσημα τις εταιρίες που ενδιαφέρονται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΣΕΚΑΠ τη Δευτέρα το πρωί.

Να θυμίσουμε ότι η Αγροτική Τράπεζα αγόρασε αρχές Ιουλίου από τη σύνδικο πτώχευσης της ΣΕΒΑΘ ΑΒΕΕ τις μετοχές που είχε η πτωχευμένη εταιρία στη ΣΕΚΑΠ, αποκτώντας έτσι την πλειοψηφία των μετοχών που ξεπερνούσε το 50% του κατατεθειμένου κεφαλαίου των μετόχων στη ΣΕΚΑΠ Α.Ε. Αυτό όπως είναι φυσικό έδωσε τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί άμεσα και από θέση ισχύος η ΑΤΕ την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου που κατείχε στη συνεταιριστική βιομηχανία ΣΕΚΑΠ Α.Ε.

Οι κινήσεις αυτές καταγράφονται ως ισχυρή θέληση να απεμπλακεί άμεσα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης αλλά και η ΣΕΚΕ Α.Ε. από το μετοχικό κεφάλαιο της ΣΕΚΑΠ. Δεν θα παραξενεύσει τους γνωρίζοντες αν στο κοντινό μέλλον μάθουμε την πώληση, επίσης, του πακέτου των μετοχών από το σωματείο των εργαζομένων «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» με πρόεδρο τον κ. Βασίλη Λειβαδίτη, ταυτόχρονα με την πώληση των μετοχών της ΣΕΚΕ ΑΕ, με γενικό διευθυντή τον Βουλευτή Ξάνθης της ΝΔ Αλέξανδρο Κοντό.

Κίνηση που κατά τις εκτιμήσεις κύκλων που ασχολούνται με το αντικείμενο θεωρούν φυσικό επακόλουθο με τη ΣΕΚΕ να απεμπλέκεται από μια τσιγαροβιομηχανία που δεν έχει άμεσα ιδιαίτερα οικονομικά οφέλη, αφού πια εξανεμίστηκαν οι παλιές δόξες των πολιτικών σκοπιμοτήτων, προσθέτοντας ιδιαίτερους πονοκεφάλους στους διοικούντες σε σχέση με τους κύριους πελάτες τους των οποίων τα συμφέροντα συγκρούονταν κάθετα με αυτά της ΣΕΚΑΠ στο λιανεμπόριο του τσιγάρου στην Ελλάδα. 

Μένει να δούμε τα αντισταθμιστικά οφέλη αυτών των επιχειρηματικών κινήσεων, με τις πολλές πολιτικές διαστάσεις και την ιδιαίτερη οικονομική σημασία και βαρύτητα για την ευρύτερη περιοχή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο