Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ

Σε εσωτερικό εμφύλιο εξελίσσεται η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ καθώς αναμένεται η εξαγγελία νέων μέτρων, ο διεθνής Τύπος θεωρεί βέβαιη κάποια μορφή χρεοκοπίας ο Παπανδρέου αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση και ο Βενιζέλος αποδεικνύεται αυτό που όσοι τον ξέρουν έλεγαν από νωρίς: λίγος.
Ρέππας και Ραγκούσης συνεχίζουν την βεντέτα μέχρι τελικής πτώσης.
Βουλευτές (παπανδρεϊκοί) ζητούν να παραιτηθούν όσοι υπουργοί δεν αντέχουν, άλλοι  σκέφτονται ακόμα και να παραιτηθούν για να μην ψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα και κάποιοι προτείνουν ευθέως στον πρωθυπουργό κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ. ή και πρόωρες εκλογές, μετά την εκταμίευση της έκτης δόσης.
Η αυριανή ψηφοφορίας στη Βουλή για το χαράτσι στα ακίνητα θα αποτελέσει κι ένα τεστ συνοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση των επόμενων μέτρων. Βουλευτές σκέφτονται ακόμη και να παραιτηθούν πριν από την ψήφιση, όπως ο Γ. Βούρος, που δήλωσε χθες στο «Μέγκα» ότι όλα είναι πιθανά, ακόμη και η παραίτησή του.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, εκφράζει ανοιχτά πια τη διαφωνία του με πρόσθετα μέτρα πέραν αυτών που ανακοινώθηκαν προχθές, αλλά τον … γιουχάραν χθες.
Αυτά γράφει σήμερα η “Ελευθεροτυπία”, ενώ σύμφωνα με την “Δημοκρατία”, «ο ένας μετά τον άλλο υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Γ. Παπανδρέου, με την “εύσχημη” μέθοδο της συγκυβέρνησης, αλλά ο ίδιος παριστάνει ότι δεν ακούσει. Ούτως ή άλλως πάντως, η κυβέρνηση εμφανίζεται ετοιμόρροπη, καθώς βουλευτές της δηλώνουν (στα λόγια μέχρι στιγμής) ότι μπορεί να μην ψηφίσουν στη αυριανή ονομαστική ψηφοφορία το νέο χαράτσι για τα ακίνητα ή ακόμη να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα. Όλα αυτά μπορεί να αποδειχθούν βεβαίως επικοινωνιακοί λεονταρισμοί για εκτόνωση των αντιδράσεων, αλλά το κλίμα είναι πολύ βαρύ στο κυβερνόν κόμμα και κορυφαία στελέχη του παραδέχονται ότι “δεν έχουμε κανένα μέλλον”.
Στο μεταξύ συνεχίστηκαν κι αυτό το Σαββατοκύριακο οι πιθέσεις εναντίον στελεχών της κυβέρνησης. Στο στόχαστρο των “αγανακτισμένων” βρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, που δέχτηκε αυγό στο κεφάλι στο Ρέθυμνο, και ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος, που τα “άκουσε” στα εγκαίνια της 27ης εμποροβιοτεχνικής και γεωργικής έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης».
antinews.gr


αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο