Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μέτρα εξόντωσης-εξπρές για τη διαβόητη 6η δόση!

Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να βιώσουν όλα τα οδυνηρά μέτρα για τα οποία γίνεται λόγος εδώ και μήνες υπό τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας, σε χρόνο ακόμη πιο συμπυκνωμένο, που τα καθιστά ακόμη πιο δυσάρεστα. Στα σκαριά βρίσκεται πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» που θα συμπεριλάβει όλες τις ρυθμίσεις και τις εκκρεμότητες των υπουργείων για την προώθηση του προγράμματος και των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η 6η δόση των 8 δισ. ευρώ.




Κατά την χθεσινή συνεδρίαση, το υπουργικό συμβούλιο εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να συντονίσει το κυβερνητικό έργο και ειδικότερα τα υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης για να «ξεμπλοκαριστούν» τα μεγάλα έργα, κυρίως οδικοί άξονες, που έχουν «παγώσει», λόγω διαφωνιών ανάμεσα στους παραχωρησιούχους, το δημόσιο και τις τράπεζες που τα χρηματοδοτούν τα υπουργεία και να καταρτίσει το νέο πολυνομοσχέδιο.


Ως εκ τούτου, ο Ε. Βενιζέλος αποκτά διευρυμένες αρμοδιότητες για τουλάχιστον δύο εβδομάδες σε όλα τα θέματα «πρώτης γραμμής», αφού θα περάσουν όλα... από τα δικά του χέρια...


Πιο συγκεκριμένα, θα προωθηθούν άμεσα οι εξής ενέργειες:


• Ενεργοποίηση του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και επέκταση του σε όλη την γενική κυβέρνηση, με την έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων.


• Άμεση προώθηση των «λουκέτων» συγχωνεύσεων στους οργανισμούς του Δημοσίου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες εντός του Δεκεμβρίου.


• Επίσπευση του ανοίγματος όλων των κλειστών επαγγελμάτων. Το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να καταρτίσει σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία το σχετικό χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση.


• Αλλαγή στις προϋποθέσεις χορήγησης των αναπηρικών συντάξεων με στόχο την μείωση του αριθμού των δικαιούχων.


• Μείωση της δαπάνης για φάρμακα με τη δημιουργία νέας λίστα φαρμάκων.


• Έκδοση των αποφάσεων για τις νέες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο που θα υπολογιστούν στα έσοδα του 2011 και του 2012.


• Επιβολή νέων περικοπών στο ανώτατο ύψος των επικουρικών συντάξεων και αυξήσεων των εισφορών.


• Δημιουργία συγκεκριμένου μηχανισμού είσπραξης για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το 2012, μέσω παρακράτησης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών.






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο