Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - Εορτή Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας - Χρόνια πολλά στα Ελληνικά φτερά - Αιωνία η μνήμη των πεσόντων Αεροπόρων μας.

Ελληνική Πολεμική Αεροπορία - ο φύλακας Άγγελος του Ελληνικού ουρανού και του Αιγαίου μας. Τα Ελληνικά φτερά έχουν συμβάλει στα μέγιστα στην ανεξαρτησία της Ελλάδας. Το 1911 η Ελληνική Κυβέρνηση ανέθεσε σε Γάλλους ειδικούς τη δημιουργία της Ελληνικής Αεροπορικής Υπηρεσίας. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έξι συνολικά Αξιωματικοί στάλθηκαν στη Γαλλία για να εκπαιδευθούν ως χειριστές, ενώ παραγγέλθηκαν τα πρώτα στρατιωτικά αεροπλάνα στο γαλλικό οίκο Farman. Στις 8 Φεβρουαρίου 1912 πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η πρώτη πτήση από τον αεροπόρο Εμμανουήλ Αργυρόπουλο με αεροπλάνο τύπου Nieuport 50 ίππων. Στη δεύτερη πτήση που εκτέλεσε ο Αργυρόπουλος την ίδια μέρα, πέταξε με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Ελευθέριο Βενιζέλο. Στις 13 Μαϊου 1912 ο Υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος πραγματοποίησε με το πρώτο στρατιωτικό...http://www.haf.gr/el/  
 αεροπλάνο τύπου Henry Farman την πρώτη πτήση του στην Ελλάδα και στη συνέχεια συμμετείχε στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια. Σήμερα με σύγχρονα αεροπλάνα, εξοπλισμό και έμπειρους χειριστές, συνεχίζεται η προάσπιση του εναέριου Ελληνικού χώρου. Από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Για επίσκεψη στη σελίδα :

 Κοτσώνας Γιώργος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο