Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Καλά οργανωμένο το σχέδιο περί δήθεν πραξικοπήματος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να περάσει στα μουλωχτά.  Δημοσιεύθηκε ως πληροφορία στον γαλλικό Τύπο (Λιμπερασιόν) και επανήλθε με μαρτυρίες από το defencenet.gr.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη διάψευση. Και μάλιστα, δεν υπήρξε διάψευση των δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου. Χθες αποπειράθηκε να πράξει κάτι τέτοιο μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι ο πρώην υπουργός κ. Μπεγλίτης, αλλά κατάφερε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, προσθέτοντας θέμα περί «υποσυστημάτων» των δύο κομμάτων σχετικά με τις προμήθειες για τα εξοπλιστικά, αλλά και καταγγελίες για διαπλοκή (δια των μυστικών κονδυλίων) μεταξύ της στρατιωτικής ηγεσίας και δημοσιογράφων... delivery!

Πάντως ακόμη και αν διαψεύδονται οι γελοιότητες περί απόπειρας πραξικοπήματος,  μέχρι στιγμής ουδείς έχει μπει στον κόπο να διαψεύσει τον ισχυρισμό ότι αυτές (οι γελοιότητες) χρησιμοποιήθηκαν ως επιχείρημα για την διάσωση...

 του κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με αυτά, ο κ. Παπανδρέου, προκειμένου να πείσει τους εταίρους ότι αναγκάστηκε να καταφύγει στην τρελή ιδέα του δημοψηφίσματος (περί αυτού υπήρξε και γκάφα του Γάλλου Προέδρου με απαξιωτικά σχόλια περί ψυχασθένειας, κατά την κοινή συνέντευξη με τον Ομπάμα μετά το G20), επειδή στην Ελλάδα ο Στρατός ετοίμαζε πραξικόπημα για να τον… ανατρέψει!

Επομένως, το θέμα δηλαδή δεν είναι να διαψευστούν τα περί πραξικοπήματος ως... πραγματικός κίνδυνος. Το θέμα είναι να πληροφορηθούμε αν πράγματι ο κ. Παπανδρέου πήγε στις Κάννες οπλισμένος με αυτό το γελοίο επιχείρημα.

Διότι, σύμφωνα με ακριτομυθίες παρουσία μαρτύρων κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Άμυνας, ο κ. Παπανδρέου, το πρωί της 1ης Νοεμβρίου, τηλεφώνησε στον κ. Μπεγλίτη και τον διέταξε να αποστρατεύσει και τους τέσσερις αρχηγούς, για να γίνει πιο πειστικός όταν θα παρέθετε την επομένη τα επιχειρήματά του στις Κάννες!

Και πραγματικά, στη μία το μεσημέρι, οι αρχηγοί εκλήθησαν από τον τότε υπουργό, ο οποίος τους ανακοίνωσε την αποστρατεία τους!

Στο μεταξύ, είχε γίνει μύλος με το δημοψήφισμα, είχαμε μία παραίτηση βουλευτού, καθώς και απειλές και διαμαρτυρίες από άλλους, συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο και κάπου εκεί μέσα στην αναμπουμπούλα συνεδρίασε και το ΚΥΣΕΑ, που επικύρωσε τις αποστρατείες.

Οι ημερομηνίες ταιριάζουν

Στις 31 Οκτωβρίου, επιστρέφοντας από το τριήμερο με τη Σοσιαλιστική Διεθνή στην Κρήτη (όπου, για να μην ξεχνιόμαστε, είχε προεδρεύσει ο κ. Παπανδρέου από τις 28 Οκτωβρίου, κερδίζοντας τον τίτλο του μοναδικού Έλληνα που την ημέρα του Όχι, αυτός γιόρταζε την Αραβική Άνοιξη), έριξε την φοβερή και τρομερή ιδέα περί δημοψηφίσματος.

Επτά ώρες χρειάστηκε για να πείσει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Και τους έπεισε! Όλους! Η απόφαση στήριξης της παλαβομάρας ήταν ομόφωνη, όπως περιχαρής μας ανακοίνωσε ο κ. Μόσιαλος.

Μόλις έγινε η ανακοίνωση (της παλαβομάρας) έπεσε πανικός στην Ευρώπη. Και κάλεσαν επειγόντως τον Παπανδρέου στις Κάννες.

Εκείνος, πανικόβλητος για ό,τι επρόκειτο να επακολουθήσει, έθεσε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιο περί δήθεν πραξικοπήματος.

Βρισκόμαστε στην 1η Νοεμβρίου και λίγο πριν φύγει για τις Κάννες, καρατομεί και τους τέσσερις αρχηγούς μέσω του Π. Μπεγλίτη.

Για να αποδείξει στους ξένους πως υπήρχε θέμα που τον υποχρέωσε να δηλώσει τα περί δημοψηφίσματος.

Και προφανώς τους το είπε, διότι οι Γάλλοι δημοσιογράφοι δεν τα έβγαλαν αυτά απ’ την κοιλιά τους.

Εξέθεσε δηλαδή και με αυτόν τον τρόπο τη χώρα και εμπλέκοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μια άθλια υπόθεση δήθεν συνωμοσίας.

Σε όλες αυτές τις αθλιότητες και τα ψεύδη, πρέπει να προστεθεί πως το σχέδιο υπήρχε, κατά τη γνώμη μου, από καιρό.

Ήταν δηλαδή και αυτό άλλο ένα σχέδιο που «κοιμόταν», προκειμένου να χρησιμοποιηθεί την κατάλληλη ώρα.

Χρόνια τώρα δεν είχε ποτέ δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Με καμιά κυβέρνηση. Με κανέναν υπουργό. Ούτε με τον Βενιζέλο.

Η προετοιμασία του εδάφους

Μόλις στο υπουργείο βρέθηκε επικεφαλής ένας από τους σωματοφύλακες του Παπανδρέου, άρχισαν τα προβλήματα: Απειλές, καυγάδες με τους αποστράτους, δηλώσεις Μπεγλίτη περί «κινητικότητας» και περί ανάγκης «να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους απόστρατους», περίεργα δημοσιεύματα που «ενοχοποιούσαν» εξαιρετικούς αξιωματικούς, συνδέοντάς τους ακόμη και με το περιβόητο «πραξικόπημα της πιτζάμας», όταν αυτοί ήσαν ακόμη μαθητές στη Σχολή!

Ξεφύτρωσαν και κάτι «αντιστασιακοί» που διέδιδαν διάφορα για τη δήθεν δράση τους και όσα υπέστησαν από τα «σταγονίδια», όπως αποκαλούσαν αυτούς που είχαν σκόπιμα μπει στο στόχαστρο, για να ξηλωθούν ευκολότερα.

Όλα αυτά συνέβαιναν στη διάρκεια του καλοκαιριού και κορυφώθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία, καθώς όλοι θεωρούσαμε αδιανόητο να κατηγορηθούν εν έτει 2011 αξιωματικοί για… απόπειρα πραξικοπήματος!

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μπεγλίτης προανήγγειλε νόμο για τον «εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό» των ενώσεων αποστράτων.

Προανήγγειλε επίσης νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα περιλαμβάνει υπηρεσία υποβολής παραπόνων των μελών των ενόπλων δυνάμεων κατευθείαν στο υπουργείο.

Προκλήθηκε σάλος. Ένα πράγμα λειτουργούσε στη χώρα και ετοιμάζονταν να το διαλύσουν.

Αλλά και πάλι, πού να πάει ο νους ότι όλα αυτά αποτελούσαν μέρος του σχεδίου για να σερβιριστεί η δήθεν απόπειρα πραξικοπήματος!

Και μάλιστα, σχέδιο που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την εποχή που ο κ. Μπεγλίτης ήταν αναπληρωτής υπουργός, με υπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο «Καλλίμαχος» έδωσε την ιδέα

Τον περασμένο Φεβρουάριο, πιάστηκε (ο Μπεγλίτης) αδιάβαστος μέσα στη Βουλή, να μην γνωρίζει σε τι συνίσταται η άσκηση «Καλλίμαχος», που εμφανίστηκε ως άσκηση για καταστολή πλήθους, ενώ επρόκειτο για άσκηση που διεξήχθη από Μονάδες της 71η Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του Κιλκίς, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για ενδεχόμενη συμμετοχή της Ελλάδας στην HELBROC, μία από τις δυνάμεις αντιμετώπισης κρίσεων που έχει δημιουργήσει η ΕΕ.

Επρόκειτο δηλαδή για άσκηση διαχωρισμού πλήθους, σε περιπτώσεις συμμετοχής της Ελλάδας σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις σε εμπόλεμες περιοχές, όπου μαίνονται οι εμφύλιοι.

Τότε, ο κ. Μπεγλίτης αιφνιδιάστηκε και αντί να βροντοφωνάξει, ως αρμόδιος, ότι τέτοιες αποστολές δεν ανατίθενται στον ελληνικό Στρατό, επιφυλάχθηκε να διερευνήσει το θέμα, δίνοντας συγχρόνως την διαβεβαίωση πως… αν προκύψουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν.

Και ως εάν ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, δήλωσε προς τους «ανησυχούντες» βουλευτές ότι… κατανοεί τον προβληματισμό τους!

Είναι προφανές ότι είχαν μπει ήδη σε αυτή τη λογική. Είναι ακόμη πιθανότερο, τότε να τους μπήκε η ιδέα να σχεδιάσουν αυτήν την γελοιότητα, να ετοιμάσουν άλλο ένα προπαγανδιστικό σχέδιο, για να το ανασύρουν σε περίπτωση… ανάγκης.

Όπως και έγινε.

Και δεν μου λέτε, για να έχουμε καλό ρώτημα; Όταν κάποιοι ετοιμάζουν πραξικόπημα, απλώς πάνε στα σπίτια τους; Και ούτε γάτα, ούτε ζημιά;

Λοιπόν, επειδή, ξαναλέω, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν επιτρέπεται να ίπταται στην ατμόσφαιρα ούτε ως υποψία…

Επειδή την απόφαση την έλαβε ολόκληρο το ΚΥΣΕΑ και επομένως ευθύνες φέρουν και σημερινοί (απαραίτητοι και παραμείναντες) υπουργοί, αλλά και άλλοι που απουσιάζουν από κοντά μας…

Επειδή οι καλύτεροι αξιωματικοί μας δεν θα παραμείνουν στην αποστρατεία χωρίς να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή τους…

Επειδή εδώ δεν είναι μπανανία για να λέτε και να κάνετε ότι σας κατέβει στο μυαλό…

Επειδή στο υπουργείο Άμυνας έχουμε τέσσερις υπουργούς, ακριβώς για να καταδειχθεί η αγαστή σύμπνοια της νέας κυβέρνησης…

Επειδή λόγω όλων αυτών των προπαγανδιστικών ανοησιών δεν έχουμε ακόμη εισπράξει την έκτη δόση…

Επειδή δήθεν ανησυχήσατε για χούντες και στην πραγματικότητα είσθε υπεύθυνοι για τις δηλώσεις νομιμοφροσύνης που ζητούν τώρα οι δανειστές μας…

Λύστε το θέμα ΧΘΕΣ, γιατί θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα!


Ελέυθερη Ζώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο