Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Θα τον στηρίξουν για να … παραιτηθεί

Είναι κωμικά αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Βουλή ενώπιον απεσταλμένων από όλο τον κόσμο. Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει αυτό. Κι αυτό που συμβαίνει το περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο στο Antinews, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας:
Σήμερα στο θέατρο “η Βουλή” το ΠΑΣΟΚ έχει ανεβάσει την κωμωδία με τίτλο:
Απόψε εμπιστευόμαστε τον Γιώργο για Πρωθυπουργό κι εκείνος παραιτείται της εμπιστοσύνης μας”.
Υπότιτλος: “το πρόβλημά μας είναι μήπως δεν το καταλάβει”
Απόψε είναι η βραδιά του Παπανδρέου, αλλά τα πράγματα δείχνουν άσχημα για αυτόν, γράφει. Αν και οι βουλευτές κατάφεραν χθες να συμφωνήσουν στη τελευταία δανειακή σύμβαση, οι πιθανότητες που έχει ο Παπανδρέου να κερδίσει την αποψινή ψήφο εμπιστοσύνης είναι ελάχιστες, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.
Το κόμμα του ελέγχει τις 152 από τις συνολικά 300 έδρες του κοινοβουλίου, αλλά τουλάχιστον δυο του Πασόκ δεσμεύτηκαν να τον καταψηφίσουν, ενώ η ανεξάρτητη Ε. Παδημητρίου δήλωσε πως θα απέχει από την αποψινή ψηφοφορία.

Αν ο Παπανδρέου χάσει την εμπιστοσύνη της βουλής, τότε τη χώρα θα αναλάβει μια μεταβατική κυβέρνηση, με τις εκλογές να ακολουθούν σύντομα.
Ακόμη όμως και αν κερδίσει, πολλοί είναι εκείνοι μέσα στο κόμμα του, που θέλουν οπωσδήποτε εκλογές μέσα στο επόμενο διάστημα.
Αρκετοί βουλευτές του έχουν δηλώσει πως θα τον στηρίξουν απόψε μόνο εφόσον δεσμευτεί για πρόωρες εκλογές.
Η Wall Street Journal πιστεύει πως το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να παραιτηθεί ο Παπανδρέου, και να σχηματιστεί προσωρινή κυβέρνηση υπό τον οικονομολόγο και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο.
Ο Παπαδήμος έχει σπουδάσει στο ΜΙΤ και διδάσκει στο Harvard, οπότε διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να τον εγκρίνουν τόσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες όσο και οι χρηματαγορές, υποστηρίζει η εφημερίδα.
S.A.

Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο