Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

O Καραβανάς ξανάρχεται .

Γράφει ο Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α
Πέρασε μια γενιά για να καταφέρουν οι υπαξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων εθελοντές και προερχόμενοι από παραγωγικές σχολές να απαλλαγούν από το στίγμα του Καραβανά.
Τω καιρώ εκείνω οι υπαξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων δικαιούνταν και τροφή και επειδή η φτώχια και η ανέχεια ήταν τότε σε μέγιστο βαθμό με αποτέλεσμα οι ανύπανδροι υπαξιωματικοί να παραμένουν υποχρεωτικά εντός του στρατώνα...
 και να σιτίζονται .
Οι έχοντες τότε  οικογένεια μόνιμοι υπαξιωματικοί,  δεν έτρωγαν το φαγητό που δικαιούνταν στο στρατόπεδο  ,αλλά με την χρήση της καραβάνας  (πολεμικό εξάρτημα )  το μετέφεραν στις οικογένειες τους ώστε από το φαγητό τους  να φάει και η υπόλοιπη οικογένεια !!
Από αυτό προήλθε και η ονομασία για τα μόνιμα στελέχη του στρατού μας  (Καραβανάς) !
Πέρασαν χρόνια και χρόνια , αγώνες ώστε οι υπαξιωματικοί να αποτινάξουν το καθημερινό φόρτο που κουβαλούσαν μεταφορικώς και κυριολεκτικώς ώστε να μπορούν στην αρχή να νοικιάζουν δυο-δυο σπίτια και να τρώνε στις λέσχες των αξιωματικών που τότε δεν επιτρεπότανε !
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου λοιπόν  το 2011 και σύμφωνα με την διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωσταράκου Μιχαήλ  μπορούν  οι ΕΠΟΠ να τρώνε μεσημεριανό στην μονάδα ακόμη  αν και δεν είναι υπηρεσία !
Σκέφτηκε κανείς όμως την ταπείνωση των στελεχών που δεν μπορούν με ευθύνη της πολιτείας να έχουν έστω τα απαραίτητα ; Πώς θα επιβληθούν στους οπλίτες βλέποντας τους οι κληρωτοί ότι τρώνε από το φαγητό των οπλιτών τα μόνιμα  στελέχη ;
Πώς να δικαιολογήσει την τυχόν διαταγή ο χαμηλόβαθμος υπαξιωματικός όταν ο οπλίτης τον βλέπει να τρώει από το φαγητό του ;
Δυστυχώς ακόμη και το μέτρο της στέγασης σε ΚΑΑΥ απομακρυσμένα από τις πόλεις , χωρίς θέρμανση ,χωρίς τα στοιχειώδη στα οποία ούτε Αλβανοί δεν κατοικούν τον χειμώνα μοιάζει ως είδος φιλοδωρήματος προς τα στελέχη του στρατού μας.
Κύριε Αρχηγέ καλά θα ήτανε να παλέψετε και βάλετε κόκκινη γραμμή για τα δικαιώματα των χαμηλόβαθμων στελεχών  και όχι  να εκδίδετε διαταγές για την σίτιση  στελεχών που μειώνει τον χαμηλόβαθμο μόνιμο υπαξιωματικό-Οπλίτη !, να σταματήσουν οι βουλευτές να νομοθετούν εναντίον τους λές και παίρνουν ποιός ξέρει πόσα λεφτά με αποτέλεσμα να τους οδηγήσει στην φτώχια !
Αρκετοί  δε από αυτούς είναι και πανεπιστημιακής μορφώσεως και η ανεργία τους οδήγησε στον στρατό, ας μην τους οδηγήσει και στο συσσίτιο και φτάσουμε στο σημείο να ξαναπούμε το αλήστου μνήμης
 Ο .ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ  ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο