Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Παγώνουν οι πλειστηριασμοί και το 2012

Παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τις τράπεζες έως το τέλος του 2012 θα προβλέπει πράξη νομοθετικού περιεχομένου την οποία θα καταθέσει στις αρχές της εβδομάδας για άμεση κύρωση στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Η απαγόρευση των πλειστηριασμών αφορά δάνεια ύψους έως 200.000 ευρώ για πρώτη κατοικία η οποία κανονικά λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2011. Προκειμένου όμως να μην υπάρξει κύμα πλειστηριασμών μετά την αύξηση των δανείων σε καθυστέρηση εξαιτίας της κρίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της απαγόρευσης για ακόμα ένα έτος.



Με την ίδια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ρυθμίζονται θέματα που σχετίζονται με το ειδικό τέλος ακινήτων, καθώς ορισμένες από τις παραμέτρους της πρόσφατης εγκυκλίου με την οποία συγκροτούνται τριμελείς επιτροπές στις εφορίες για την εξέταση αιτημάτων εξαίρεσης από το τέλος και αυξάνεται από τις 40 στις 80 ημέρες (από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού) ο χρόνος λήψης αποφάσεων διακοπής ηλεκτροδότησης για όσους δεν πλήρωσαν, απαιτούσαν νομοθετική ρύθμιση.

Αλλες ρυθμίσεις. Επίσης, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την εφεδρεία αλλά και αυτοδίκαιη απόλυση των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, που συμπληρώνουν 35 έτη υπηρεσίας και το πεντηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους και υπάγονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου.

Τέλος, ρυθμίζονται θέματα της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Στο σύνολό τους οι ρυθμίσεις αφορούν εκκρεμότητες του Μεσοπρόθεσμου, τις οποίες η τρόικα είχε ζητήσει να διευθετηθούν πριν προχωρήσει η διαπραγμάτευση για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου Μνημονίου.

PolisPress



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο