Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

«Ο Κόσμος Μιλάει» μόνο για ανεργία, διαφθορά και φτώχεια

Ο φόβος της ανεργίας μεγαλώνει συνεχώς, όπως προκύπτει από ετήσια έρευνα του BBC. Η έρευνα, με θέμα «Ο Κόσμος Μιλάει» (The World Speaks) διεξήχθη μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Globescan, ύστερα από ανάθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας του BBC, σε δείγμα 11.000 ατόμων σε 23 χώρες, θέτοντας σειρά ερωτημάτων για καίρια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.



Η διαφθορά και η φτώχεια παραμένουν στην πρώτη θέση ως ζητήματα που ανησυχούν περισσότερο τον πληθυσμό, έναν στους τέσσερις και έναν στους πέντε ανθρώπους αντιστοίχως. Ομως ο φόβος της ανεργίας καταγράφει ποσοστό μέσου όρου 18% -έξι φορές παραπάνω από το ποσοστό που κατεγράφη κατά την πρώτη σχετική έρευνα που διαξήγαγε το BBC το 2009. Στην Ισπανία δε, όπου η ανεργία στη νεολαία είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη της οικονομικής κρίσης (πάνω από 40%), το ποσοστό των σχετικών απαντήσεων έφτασε το 54%. Γκάνα, Μεξικό, Νιγηρία και Τουρκία ακολουθούν ως χώρες των οποίων τον πληθυσμό το φάσμα της ανεργίας τρομάζει περισσότερο από πριν.

Σε ΗΠΑ, Γαλλία και Ιαπωνία, η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας αναδεικνύεται πρωτεύουσα ανησυχία. Η διαφθορά απασχολεί ιδιαίτερα τον πληθυσμό σε Νιγηρία, Ινδία, Τουρκία, Ινδονησία, Νιγηρία και Περού.



(Πηγή: BBC)

πηγη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο