Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δραματικές εξελίξεις – Παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών – Αναμένονται πρωτοβουλίες Σαμαρά

Οι εξελίξεις είναι πλέον καταιγιστικές και ο Παπαδήμος επιχειρεί να συγκρατήσει το τσουνάμι που έρχεται. Σε εμφανή κατάσταση αμηχανίας και δυσκολίας είπε πριν από λίγο στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι πρώτα θα τελειώσει η συζήτηση στη Βουλή (δηλαδή πρώτα θα ψηφιστούν τα μέτρα) και μετά θα αλλάξουν οι υπουργοί.
Εν όψει των κρίσιμων εξελίξεων στο υπουργικό συμβούλιο και τις παραιτήσεις υπουργών του ΛΑΟΣ αναβάλλεται για αύριο η προγραμματισμένη για σήμερα το βραδύ συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στο γραφείο του στην Συγγρού, παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και αύριο αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για άρση του αδιεξόδου στην πολιτική ζωή και της χώρα.
Παραιτήθηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Επιστολή παραίτησης από τα κυβερνητικά καθήκοντά της, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε  στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, λόγω διαφωνίας της με τη νέα δανειακή σύμβαση.
Ρέππας: Ψηφίζουμε και ανασχηματιζόμαστε
Δήλωση έκανε και ο Δ. Ρέππας, που κατηγόρησε όσους δεν ψηφίζουν το νέο μνημόνιο ως ανεύθυνους, ενώ ζητά να γίνει άμεσα ανασχηματισμός.
Παραιτήσεις υπουργών του ΛΑΟΣ και άδειασμα Καρατζαφέρη
Οι υπουργοί Υποδομών Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ύστερα από την απόφαση του κ. Καρατζαφέρη να μην υπερψηφίσει το προσύμφωνο της νέας δανειακής σύμβασης. Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει στις 6.00 και βρίσκεται πλέον προ των πυλών ανασχηματισμού.
Οι κ. Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης όμως προτίθενται να διαφοροποιηθούν από την απόφαση του προέδρου τους και να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση, κάτι που ήδη άφησε να διαφανεί με την πρώτη του τοποθέτηση ο Μάκης Βορίδης, μετά την παραίτησή του: «θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της για τη σωτηρία της χώρας».
«Από τη στιγμή που ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν στηρίζει τη δανειακή συμφωνία, είναι λογικό να υπάρξει ανασχηματισμός» ανέφερε με δηλώσεις του στον Guardian ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής
Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ;
Στους όλο και περισσότερους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψηφίζουν προστέθηκε πριν από λίγο και ο Μιχελογιαννάκης και ο Μαγκούφης. Επίσης η Έλενα Παναρίτη έστειλε επιστολή στον Παπαδήμο ότι διαφωνεί με το νέο μνημόνιο.
Αναβρασμός επικρατεί  στις ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ενόψει της διαδικασίας ψήφισης του πακέτου των μέτρων από τη Βουλή που πιθανολογείται ότι θα γίνει την Κυριακή και η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό τις πιέσεις και τα τελεσίγραφα των δανειστών της χώρας αλλά και  των διαδηλώσεων έξω από το κοινοβούλιο.
Η συνεδρίαση της Βουλής και η …κατάσταση της υγείας των κοινοβουλευτικών ομάδων εξαρτώνται από την κατάρτιση της νέας δανειακής σύμβασης η οποία έχει εξελιχθεί σε …θρίλερ καθώς to Eurogroup απαίτησε από τον Βενιζέλο συγκεκριμένα και μετρήσιμα μέτρα για να εγκρίνει το δάνειο.
Δείγμα της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι οι επιλαχόντες διστάζουν να διαδεχθούν τον παραιτηθέντα βουλευτή Άρτα του ΠΑΣΟΚ, Π. Στασινό που παραιτήθηκε λόγω της διαφωνίας του με τα μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο.
Την ίδια ώρα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σχεδιάζουν κοινή αντίδραση για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ ακούγεται ότι συλλέγονται και υπογραφές για να κατατεθεί πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση!
Την απόφασή της να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο γνωστοποίησε η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, καθώς όπως αναφέρει σε δήλωσή της, είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης αποτρέπει τη χρεοκοπία της χώρας. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι παραιτήθηκε και από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Και ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης, δήλωσε πως θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις στον κύκλο των διαφωνούντων βουλευτών ανήκουν, περισσότεροι από είκοσι εθνοπατέρες, μεταξύ άλλων οι Βάσω Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη, Χάρης Καστανίδης, Στάθης Κουτμερίδης, Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιάννης Κουτσούκος, Οδυσσέας Βουδούρης, Δημήτρης Κουσελάς, Τάκης Αντωνακόπουλος, Σπυροπάνος Μαργέλης, Χρήστος Κατσούρας, Δημήτρης Καρύδης, Δημήτρης Βαρβαρίγος, Θόδωρος Παραστατίδης, Σοφία Γιαννακά και άλλοι.
Το πολιτικό σκηνικό καταρρέει μαζί με  το Χρηματιστήριο
Καταρρέει με πτώση που ξεπερνά το 5% το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς στο επενδυτικό κοινό είναι διάχυτη η ανησυχία για τις πολιτικές εξελίξεις, αφού τίθεται εν αμφιβόλω η ολοκλήρωση της νεάς δανειακής σύμβασης με την Τρόικα.
Το όλο αρνητικό κλίμα ενισχύουν και οι επισημάνσεις της Fitch, για το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας.
Εντείνονται οι πιέσεις
Στο μεταξύ και ενώ ο Σόιμπλε δηλώνει ότι “δεν θεωρεί «αρκετά» τα ελληνικά μέτρα ο Β. Σόιμπλε ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Τόνι Στρίνγκερ δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει τη συμφωνία για το “κούρεμα” του χρέους της στις επόμενες λίγες ημέρες, για να αποτρέψει μία “άτακτη” χρεοκοπία στις 20 Μαρτίου που λήγουν ομόλογα αξίας 14,5 δισ. ευρώ, δήλωσε σήμερα “Η Ελλάδα πρέπει να έχει επιτύχει τη συμφωνία στις επόμενες ημέρες για να υπάρξει επαρκής χρόνος να γίνουν οι έγγραφες διατυπώσεις και να έχει τα χρήματα από το δάνειο διάσωσης πριν από την ημερομηνία αυτή”, δήλωσε ο κ. Στρίνγκερ σε συνέδριο στη Σιγκαπούρη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας: “Αν (η Ελλάδα) δεν το καταφέρει αυτό, μπορεί να εισέλθει στη σφαίρα μίας άτακτης χρεοκοπίας”.


Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο