Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Διαφορετικ​ή συνταγή, τα ίδια φθαρμένα υλικά...

Η πολιτική στην Ελλάδα έχει πολλές φορές παρομοιαστεί με το ποδόσφαιρο, καθώς το «γήπεδο» είναι πολλές φορές λασπωμένο, οι «παράγοντες» διεφθαρμένοι, οι «παίκτες» κάνουν γκέλες και εντυπωσιακές «μεταγραφές», ενώ οι «οπαδοί» είναι μια ζωή κολλημένοι με τα χρώματα της ομάδας και θέλουν το αποτέλεσμα πάση θυσία, αδιαφορώντας για το άθλημα.



Τον τελευταίο καιρό όμως η πολιτική σκηνή του τόπου μοιάζει περισσότερο με κουζίνα, καθώς δεν λείπουν τα λεγόμενα μαγειρέματα ενόψει εκλογών. Επειδή οι πελάτες του εστιατορίου (η ελληνική κοινωνία) έχει μπουχτίσει με τις ίδιες διαχρονικές συνταγές που μας έχουν πια δηλητηριάσει, ο… σεφ σκέφτηκε να κάνει ένα τελευταίο κόλπο, πριν του αδειάσει μια και καλή το μαγαζί. Τι είναι αυτό; Αλλαγές! Αλλαγές στα ονόματα των πιάτων και διαφοροποίηση των συνταγών, ώστε να ρίξει στάχτη στα μάτια των πελατών. Υπάρχουν, όμως και γευσιγνώστες (όπως εμείς), των οποίων ο ουρανίσκος δεν ξεγελιέται εύκολα και μπορεί να διακρίνει εύκολα το μπαγιάτικο ξαναζεσταμένο φαγητό. Ας γίνουμε πιο σαφείς, προχωρώντας στην ανάλυση του μενού.

Αρχικά, η Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι και βασικό πιάτο έχασε την γαρνιτούρα από τους διαγραφέντες, αλλά πρόσθεσε πικάντικα καρυκεύματα με τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη. Το επόμενο πιάτο, του ΠΑΣΟΚ, αν κι έχασε πολλά όντας στην διακυβέρνηση κι οδηγώντας το… μαγαζί στον γκρεμό, θα ξανασερβιριστεί με άλλο πρόεδρο πιθανότατα τον Βαγγέλη Βενιζέλο και ντρέσινγκ τον Χρήστο Παπουτσή. Η Λούκα Κατσέλη κι ο Χάρης Καστανίδης θα φτιάξουν δικό τους ορντέβρ, αλλά το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί τελικά να μην φτάσει στο τραπέζι σας. Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, αυτός μάλλον τα έφαγε τα ψωμιά του…

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσουν για ακόμη μια φορά το αλάτι και το πιπέρι του δείπνου μας, στην ουσία όμως δεν θα αλλάξουν το μενού. Το ποτό μας αυτήν την φορά θα αναλάβει η ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη. Πρόκειται για ένα ερυθρό κρασί που συνδυάζεται πολύ όμορφα με πιάτα ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού. Η χημεία με Νίκο Μπίστη και Μαρία Ρεπούση είναι εκρηκτική, ενώ αν προστεθεί τελικά κι η Δήμητρα Λιάνη το κρασί μας θα… ξινίσει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα επιδόρπια, αρχικά με το ΛΑ.Ο.Σ. που θα δώσει μάχη για να φτάσει στο τραπέζι, καθώς με τα πολλά πήγαινε – έλα μες στον… φούρνο, το γλυκό κάηκε! Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, ένα γλυκό που θέλει να φαντάζει εντυπωσιακό, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από κλασική σαντιγί. Όπως και να πλασαριστεί το μενού, τα φαγητά είναι τα γνωστά, από τα ίδια φθαρμένα υλικά. Μήπως να δοκιμάσουμε κάτι άλλο, για να μην μας κάτσουν στο στομάχι;

Ζούμπος Θεόδωρος – Νεκτάριος για το pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο