Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΜΟΡΣ: «Απαιτούνται πολλά και επώδυνα μέτρα ακόμη»!!!

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ακόμη «πολλά και επώδυνα μέτρα και πολλή αντοχή», προκειμένου να σταθεί στα πόδια της προβαίνει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα Ματίας Μορς που θεωρεί ωστόσο την οικονομική κατάρρευση τςη χώρας με την ανάκαμψή της ως εξίσου πιθανά ενδεχόμενα.
Σε συνέντευξη του στην Süddeutsche Zeitung, ο κ. Μορς παραδέχεται ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και πως στη χώρα μας έχει δοθεί μία καλή ευκαιρία να ξεπεράσει την κρίση.

Προειδοποιεί ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη υπερβεί το πρόβλημα και έχει ακόμη επώδυνο έργο που πρέπει να υλοποιήσει ώστε να «σταθεί ξανά στα πόδια της».
Οποιος πιστεύει ότι το δεύτερο πακέτο στήριξης που εγκρίθηκε με τόσους κόπους θα λειτουργήσει αυτόματα, πλανάται, υποστηρίζει ο κ. Μορς. Το στέλεχος της Κομισιόν προβαίνει στην εκτίμηση ότι θα απαιτηθούν «πολλά και επώδυνα μέτρα ακόμη και αντοχή», προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ.
Κρίσιμη χρονιά το 2012
Το εάν αυτό πετύχει, θα φανεί αυτή τη χρονιά. «Πιστεύω ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα μπορέσουμε να δούμε ξεκάθαρα σε ποια κατεύθυνση πηγαίνει η υπόθεση», διευκρινίζει ο Ματίας Μορς. Θα μπορέσουμε να δούμε εάν η υπόθεση είναι σε καλό ή σε κακό δρόμο, λέει χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι το ίδιο πιθανή όσο και η κατάρρευσή της.
Ο εκπρόσωπος της τρόικας ελπίζει, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung να κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα περικοπών και μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε με τους διεθνείς δανειστές.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν η Αθήνα θα μπορέσει να ξεπληρώσει τα 150 δισ. ευρώ που της έχουν χορηγηθεί, ο κ. Μορς απαντά ότι αυτό θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες: Από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και από το εάν ο ελληνικός λαός αποδέχεται να συνεχίσει και μεσοπρόθεσμα τις θυσίες.
ethnos.gr

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο