Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΔ –ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΤΑ Α΄ΒΑΘΜΟΥ

Εισήγηση σχετικά με τη χορήγηση Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης στους υπαλλήλους ΟΤΑ Α’ Βαθμού απέστειλε στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με την οποία ζητά τη λήψη δυναμικής και αποτελεσματικής απόφασης και παρέμβασης της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ, προκειμένου να δοθεί το επίδομα Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και στους Δημοτικούς Υπαλλήλους, οι οποίοι εξαιρέθηκαν πρόσφατα από τη λίστα των υπαλλήλων που το δικαιούνται.


Ακολουθεί η εισήγηση του κ. Δημάρχου Θηβαίων :


«Όπως είναι γνωστό τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2012 θα διεξαχθούν Εθνικές εκλογές. Για την πραγματοποίηση των εκλογών οι Δήμοι και κατά συνέπεια οι Δημοτικοί υπάλληλοι πρέπει να φέρουν σε πέρας ένα μεγάλο μέρος της όλης διαδικασίας τόσο τις εργάσιμες ημέρες όσο και κάποιες αργίες.

Όμως με πολύ περίεργο και άδικο τρόπο οι Δημοτικοί υπάλληλοι εξαιρούνται από τους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης που προβλέπεται στον Ν. 4051/2012 για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων.

Πως είναι δυνατόν ένας βασικός μοχλός οργάνωσης και διεξαγωγής των εκλογών, δηλαδή οι Δημοτικοί υπάλληλοι, να εργασθούν για τον σκοπό αυτό εντός ή εκτός ωραρίου πέρα από τα συνήθη καθήκοντα τους χωρίς να αποζημιωθούν;

Η αντίδραση της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ πρέπει να είναι άμεση δυναμική και αποτελεσματική.

Το αυτονόητο, το δίκαιο και το λογικό δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης με την κεντρική εξουσία.

Το επίδομα Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης πρέπει άμεσα να δοθεί και στους Δημοτικούς υπαλλήλους, με την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή.

Η εκλογική διαδικασία πρέπει να διεξαχθεί δημοκρατικά, ήρεμα και ομαλά».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο