Σάββατο 5 Μαΐου 2012

42% είναι το ποσοστό που θα έχουν στο μυαλό τους οι στρατιωτικοί στην κάλπη."Αυτοδύναμες περικοπές"

Οι περισσότεροι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους,θα πάνε στην κάλπη αύριο,μ΄ ένα ποσοστό “καρφωμένο” στο μυαλό τους:42%.Μόνο που δεν είναι εκλογικό ποσοστό,αλλά η μείωση που έχουν υποστεί -30% μέχρι τώρα- και θα υποστούν -12% μετά τις εκλογές!

Πως θα μεταφραστεί αυτό στην επιλογή ψηφοδελτίου που θα κάνουν οι στρατιωτικοί; Οι ίδιοι θα επιλέξουν και ξέρουν.

Αν πρέπει να διακινδυνεύσουμε μια πρόβλεψη ,θα σημειώουσουμε ότι σ΄ αυτές τις εκλογές οι στρατιωτικοί δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι από κανένα κομματικό σχηματισμό. Ειδικά από τα δύο μεγάλα κόμματα που στις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1974 και μετά τους θεωρούσαν περίπου....
 δεδομένους.

Η πίεση που έχει ασκηθεί στους στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους είναι μεγάλη από το 2009 και μετά και κανείς δεν τους έχει δώσει έστω την ελπίδα ότι “κάτι θα γίνει” και θα υπάρξει μια χαλάρωση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς, έκανε κάποιες αόριστες αναφορές στις ομιλίες του για διαφύλαξη όσων έχουν απομείνει ,αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι έχει πείσει τους ψηφοφόρους στρατιωτικούς ότι είναι αποφασισμένος να τραβήξει μέχρι τέλους το σχοινί που από την άλλη πλευρά τραβάει η τρόϊκα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλος,προφανώς αναγνωρίζοντας ότι το “παιχνίδι” στο χώρο των ΕΔ είναι για τον ίδιο χαμένο λόγω της θητείας του ως ΥΕΘΑ, δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να πείσει τους στρατιωτικούς να δώσουν άλλη ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ. Η θητεία Βενιζέλου-Μπεγλίτη στο ΥΕΘΑ και όσα επώδυνα μέτρα την συνόδευσαν ,ήταν αρκετά για να “αποψιλώσουν” την “στρατιωτική εκλογική βάση” του ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα είναι προς τα που θα διοχετευθούν οι ψήφοι των στρατιωτικών ,είτε με τη μορφή διαμαρτυρίας και τιμωρίας των δύο μεγάλων,είτε με απόφαση που στηρίζεται σε πολιτικά κριτήρια. Δύσκολο να προβλεφθεί,όπως είναι δύσκολο για όλο το εκλογικό σώμα.

Σ΄ αυτές τις εκλογές υπάρχει ένα ακόμη ενδιαφέρον εκλογικό στοιχείο.Η παρουσία του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας ,το κόμμα που ξεκίνησε ως κόμμα αποστράτων και στη συνέχεια διεύρυνε τους πολιτικούς του ορίζοντες,ζητά την ψήφο των πολιτών. Η ίδρυσή του είχε προκαλέσει αίσθηση. Στη συνέχεια η απουσία του -ή ο αποκλεισμός του- από τα παραδοσιακά ΜΜΕ ,προκάλεσε και προκαλεί ερωτήματα για την επιτυχία του εγχειρήματος. Μένει να διαπιστώσουμε αύριο το βράδυ τι θα έχει πετύχει η πρωτοβουλία των απόστρατων αξιωματικών.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας πάντως θα αποτελέσει μια διέξοδο για πολλούς στρατιωτικούς που πιθανότατα δεν έχουν πειστεί από κανένα κόμμα.


On Alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο