Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τρελές καταστάσεις στην Κρήτη με τις ιερόδουλες

Των Ευ.Καρεκλάκη και Θ.Περβολαράκη

Σοκ και στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα στο Ηράκλειο έχει προκαλέσει η είδηση με τις ιερόδουλες-φορείς του Έιτζ, οι
οποίες είχαν συνευρεθεί με εκατοντάδες άνδρες χωρίς προφύλαξη.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά την διάρκεια της νύχτας έγινε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε οίκους ανοχής στην πόλη του Ηρακλείου, κάτι που είχε να γίνει συντονισμένα εδώ και πολύ καιρό.

Το πρόβλημα της πορνείας και κυρίως ανήλικων κοριτσιών...
 από οικογένειες οικονομικών μεταναστών απασχολεί σοβαρά και την εισαγγελία Ηρακλείου, η οποία έχει δώσει αλλεπάλληλες παραγγελίες προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες για τη διενέργεια ελέγχων και τη διερεύνηση καταγγελιών που προκαλούν ανατριχίλα.

Kλιμάκιο αστυνομικών και υγειονομικών υπαλλήλων ήλεγξαν εξονυχιστικά τους περισσότερους από τους εννέα οίκους ανοχής που λειτουργούν στην πόλη του Ηρακλείου σε μία προσπάθεια να έχουν σαφή εικόνα των συνθηκών εργασίας των κοριτσιών που εργάζονται σε αυτούς. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση στους οίκους ανοχής του Ηρακλείου είναι λίγο-πολύ ελεγχόμενη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνουν τα μέτρα τους και
να διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο είναι η παράνομη πορνεία με τους αστυνομικούς να "σηκώνουν" τα χέρια ψηλά αφού η κατάσταση είναι σχεδόν αναξέλεγκτη.

Μιλάμε πλέον για τις εκατοντάδες γυναίκες, στην συντριπτική τους πλειονότητα αλλοδαπές, οι οποίες εκδίδονται ακόμα και χωρίς προφύλαξη για μερικά ευρώ. Δέχονται να συνευρεθούν με τον καθένα, από τον υπερήλικα μέχρι τον τοξικομανή για πέντε ευρώ, για ένα σουβλάκι ή μία τηλεκάρτα.

Αυτό συνέβη χθες στην "καρδιά" της πόλης του Ηρακλείου όπου νεαρή Βουλγάρα, ηλικίας 21 ετών, διαμαρτυρόταν σε μεσήλικα επειδή πληρώθηκε για την "βίζιτα" με πέντε ευρώ και μία τηλεκάρτα.

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για κοπέλες που ζουν στα όρια της οικονομικής και ανθρώπινης εξαθλίωσης, χωρίς καν την στοιχειώδη υγιεινή, οι οποίες ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμες να "θυσιαστούν" χωρίς καμία απολύτως προφύλαξη μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν μερικά ευρώ και φαγητό, ενώ σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν κυρίως Ελληνίδες, η παράνομη
πορνεία έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με την τοξικομανία τους και την εξασφάλιση της δόσης τους.

Αυτή η κατάσταση έχει ως συνέπεια να έχουν αυξηθεί στο κατακόρυφο οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες όπως και τα κρούσματα ηπατίτιδας.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα χωριά

Κι αν η κατάσταση στο Ηράκλειο μπορεί να ελεγχθεί μέσα από συνεχείς ελέγχους της αστυνομίας και των υγειονομικών υπηρεσιών στους νόμιμους οίκους ανοχής της πόλης , στην ύπαιθρο και κυρίως στα κεφαλοχώρια του νομού, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγες, πολλές αλλοδαπές εκπορνεύονται παράνομα, δεν υποβάλλονται σε κανέναν υγειονομικό έλεγχο, ενώ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τα εκδιδόμενα άτομα όπως αυτές ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία.

Οι αστυνομικοί στην ενδοχώρα του Ηρακλείου έχουν παραλάβει σχετική διαταγή για τη διενέργεια ελέγχων, αδυνατούν όμως όπως λένε να τους εκτελέσουν διότι οι ιερόδουλες και οι προαγωγοί τους λαμβάνουν προφυλάξεις για να μην πέσουν στην τσιμπίδα της αστυνομίας.

"Τερτίπια" για "κάλυψη"

Το πρόβλημα στα χωριά είναι ότι δε λειτουργούν νόμιμοι οίκοι ανοχής, στους οποίους έχει δικαίωμα η αστυνομία να διενεργήσει ελέγχους. Ωστόσο οι εκδιδόμενες γυναίκες έχουν επινοήσει αρκετούς τρόπους για να μην πέσουν στην "τσιμπίδα" του νόμου.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες, οι οποίες είναι στην πλειοψηφία τους αλλοδαπές. Οι γυναίκες αυτές είναι νόμιμα στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για αλλοδαπές Βουλγαρικής υπηκοότητας και άρα δεν μπορεί να γίνει σύλληψη τους για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα και μετέπειτα απέλασή τους. Από τις πληροφορίες που έχουμε προκύπτει ότι η μεγαλύτερη πελατεία τους είναι ηλικιωμένοι κάτοικοι των χωριών του Ηρακλείου» - λένε αστυνομικοί στην "Πατρίδα".

Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες ενημέρωσης, υπάρχουν πολλές αλλοδαπές οι οποίες δεν αμείβονται κάθε φορά που συνευρίσκονται ερωτικά με κάποιον από τους πελάτες τους... «Έχουν άλλο σύστημα για να μην συλληφθούν. Φροντίζουν να μην πιάνουν χρήματα στα χέρια τους και να τους πληρώνουν τα ενοίκια, το σουπερ μάρκετ κοκ.

Εμείς μπορούμε να επέμβουμε μονάχα εάν υπάρχει περίπτωση εκδιδόμενου ατόμου που αναζητά πελατεία μέσω τηλεφώνων ή μέσω γνωστών. Τότε ο αστυνομικός μπορεί να προσποιηθεί τον πελάτη, να παραδώσει προσημειωμένα χαρτονομίσματα και να ακολουθήσει σύλληψη. Όμως και πάλι περνάμε χειροπέδες μονάχα στον μαστροπό».

Οι αστυνομικοί σε τμήματα της υπαίθρου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να έρθουν σε επαφές με γιατρούς των κέντρων υγείας των περιοχών τους, προκειμένου να δουν από κοινού το πως θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που υπάρχει.

ΠΑΤΡΙΣ
http://heraklion1.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο