Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

"Θολώνουν τα νερά"

Για το ότι θόλωσαν τα νερά με το μνημόνιο και για πλαστό διαχωρισμό μεταξύ
αντιμνημονιακών και μνημονιακών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απόψε από το Ηράκλειο, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συγκέντρωση φίλων και οπαδών του κόμματός της στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια. Ακόμη αναφέρθηκε σε «κόκκινες γραμμές που ενοποιούν», όπως είπε, ενώ έκανε λόγο και για κίνδυνο μετάγγισης ψήφων και ελπίδας σε κόμματα, που δεν είναι, αλλά θα εξελιχτούν και αυτά σε μνημονιακά.
Σύμφωνα με την ίδια τα δυο κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) τσακίσθηκαν στις εκλογές για τα σκάνδαλα και τις λοβιτούρες και για όσα κάποιος μπορεί να τους προσάψει, αλλά έκανε λόγο και για κόμματα απολύτως πιστά στην τάξη που υπηρετούν «και θα την υπηρετούν και μετά τις εκλογές», μιλώντας για υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Είναι κόμματα, είπε, που δεν φίλησαν το χέρι της Μερκελ και του Σαρκοζί. «Μπορεί και να το φίλησαν, αλλά είναι κόμματα που έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας βρίσκονται αποκλειστικά και μέσα στην ΕΕ. Ακόμη και όταν η ΕΕ είναι ένωση των ανισότιμων κρατών».
Όσο αυτά τα κόμματα, ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, δεν καταδικάζονται στη συνείδηση του Ελληνικού λαού σαν κόμματα της εξουσίας των μονοπωλίων, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και είναι να μεταγγίζονται οι ψήφοι, οι ελπίδες, η εμπιστοσύνη και η αισιοδοξία σε κόμματα που ναι μεν δεν είναι κόμματα των μονοπωλίων, αλλά αργά η γρήγορα θα εξελιχθούν σε τέτοια, από τη στιγμή που θα πάρουν στα χεριά τους την διακυβέρνηση.
Η ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρθηκε ακόμη σε αδυναμίες, λέγοντας πως πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και δυνατότεροι, αλλά πρόσθεσε πως δεν ήταν αυτές (σ.σ. οι αδυναμίες) που έφεραν το αποτέλεσμα των εκλογών, όταν, όπως είπε, ένα κύμα που ερχόταν προς το ΚΚΕ ανακόπηκε και στράφηκε τελικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα αυτό προκλήθηκε από τον πλαστό, επιφανειακό και αποπροσανατολιστικό διαχωρισμό των κομμάτων σε μνημονιακά και αντιμνημονιακα. «Όχι πως το μνημόνιο δεν πρέπει να καταργηθεί αλλά όλη αυτή συζήτηση η απομόνωση του μνημονίου από την καπιταλιστική και οικονομική κρίση έγινε ένα υποκατάστατο, η μεθαδόνη στο μυαλό του λαού» ανέφερε.
Όπως ανέφερε, η ΝΔ είχε συμφέρον να μιλά για κακή συνταγή του Μνημονίου. Το ΠΑΣΟΚ να λέει ότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει ότι τελειώνει το μνημόνιο, καταργείται το μνημόνιο, βγαίνουμε από την κρίση, και στο σημείο αυτό επεσήμανε πως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ένα τέτοιο ψέμα και μια τέτοια άπατη, που ούτε τα αστικά κόμματα έχουν τολμήσει να πουν μπροστά στον λαό.
Επίσης υποστήριξε ότι είχε κάθε συμφέρον ο Πάνος Καμμένος να κάνει το μνημόνιο «σημαία» και να μαζέψει ψήφους, ενώ ανέφερε και ότι είχε κάθε συμφέρον η Χρυσή Αυγή να σηκώσει τη σημαία του υπαρκτού προβλήματος του μεταναστευτικού και του μνημονίου και να φτάσει σ’ ένα ποσοστό που, η ίδια διευκρίνισε, «σε καμιά περίπτωση εμείς δεν θεωρούμε φιλοναζιστές και φασίστες αυτούς που ψήφισαν αυτό το κόμμα».
Ακόμη τόνισε ότι τα υπόλοιπα κόμματα θόλωσαν τα νερά με το μνημόνιο και «με τέτοια θολωμένα νερά πάμε και στις εκλογές του Ιούνη» και πως τώρα «ο άξονας μετακινήθηκε πάλι στο μνημόνιο».
Χαρακτήρισε ως «ναζιστικό και φασιστικό μόρφωμα τη Χρυσή Αυγή» και αφού ανέπτυξε μια σειρά ζητημάτων αναλύοντας τις θέσεις του κόμματός της ζήτησε την ενίσχυση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο