Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

«Σκουριασμένα» μυαλά εξέθεσαν τους Σαμαρά-ΥΠΕΘΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Θρίαμβο και επιβεβαίωση της κυριαρχίας της παλαιοκομματικής αντίληψης επί των αγαθών προθέσεων του πρωθυπουργού για τη
διαφύλαξη της ηρεμίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί η παραίτηση του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Ζιαζιά. Μιας παλαιοκομματικής αντίληψης που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, αφού πρώτη προτεραιότητα δεν ήταν η διακυβέρνηση, αλλά η νομή της εξουσίας και των συνδρόμων ωφελειών της. Κατά συνέπεια οι «δικοί» μας ενάντια στους «δικούς» τους, κ.λπ.


Μίας παλαιοκομματικής αντίληψης, που ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω βαθύτατης κρίσης και στην ευρύτερη περιοχή ετοιμάζεται να γίνει «της Κορέας», προτιμά να ασχοληθεί κυρίως με τον «χονδροειδή» πολιτικό έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων, να εξασφαλίσει τα «δικά μας παιδιά», ίσως να ξεκαθαρίσει και λογαριασμούς του παρελθόντος, παρά τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργία τους.

Μίας παλαιοκομματικής αντίληψης, σύμφωνα με την οποία η πολιτική ηγεσία δικαιούται να ετοιμάζει και να παρουσιάζει καταλόγους με προαγωγές, τοποθετήσεις και αποστρατείες σύμφωνα με τις προτιμήσεις της, και να απαιτεί επιτακτικά την εκτέλεση τους!

Την κατάσταση που διαμορφώθηκε, «βαραίνει» περισσότερο το γεγονός ότι τα δύο τρίτα της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι απόστρατοι, με άλλα λόγια άνθρωποι που θα πρέπει να έχουν ζήσει στο «πετσί» τους τις εκ των άνωθεν «κατευθυνόμενες» παρεμβάσεις – «παραινέσεις».

Μίας παλαιοκομματικής αντίληψης, που δεν θεσμοθετεί τη θητεία των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και των ανώτατων αξιωματικών και την κρίση τους μετά την ολοκλήρωση της στη βάση των πεπραγμένων και της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων.

Μίας παλαιοκομματικής αντίληψης, που προτιμά να αλλάζει αρχηγούς, στρατηγούς και διοικητές σχηματισμών, όποτε το επιθυμεί και τουλάχιστον σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα όλοι να είναι «περαστικοί» από τις θέσεις τους και να μετακινούνται μόλις αρχίζουν να παράγουν ουσιαστικό έργο.

Άραγε αντιλαμβάνονται οι καθ’ ύλην «αρμόδιοι» ότι με αυτό τον τρόπο το μόνο που καταφέρνουν είναι να υπονομεύουν συνολικά το κύρος των θεσμών, των θέσεων και των διαδικασιών;

Άραγε αντιλαμβάνονται ότι στο εσωτερικό των στρατιωτικών, όλοι ξέρουν πάρα πολύ καλά όλους, ποιος είχε ποιόν «μπάρμπα στην Κορώνη» για να ανέλθει στα υψηλότερα κλιμάκια της ιεραρχίας και πόσο «μετράει» ως στρατιώτης ο καθένας;

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ;

Και μία σημειολογική παρατήρηση. Το «μπάχαλο» έγινε χθες αργά τη νύχτα (της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει…), όπως δηλαδή αρμόζει σε τέτοιου είδους διαδικασίες.

Και να φανταστεί κανείς ότι σύμφωνα με πληροφορίες, από το υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο είχαν δοθεί συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις με κύρια γραμμή την ηπιότητα και την αξιοκρατία, καθώς είχε (ορθά) εκτιμηθεί, ότι την παρούσα κρίσιμη περίοδο δεν χρειάζονται επιπλέον περιπλοκές που θα προκαλούνταν από «άκομψες» διαδικασίες.

Πριν όμως τον εξαναγκασμό του Α/ΓΕΣ σε παραίτηση, είχε προηγηθεί η σκόπιμα καλλιεργημένη ασάφεια και αβεβαιότητα για την παραμονή ή όχι των Αρχηγών στις θέσεις τους, η λίστα των 80 προγραφών…

Φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα, σε κάποιους τα «χούγια» πεθαίνουν τελευταία…

Το σχέδιο όμως «στράβωσε», καθώς εκτιμήθηκε λάθος ότι ο αντιστράτηγος Ζιαζιάς θα «συμμορφωνόταν προς τας υποδείξεις» προκειμένου να διατηρήσει την καρέκλα του Αρχηγού.

Απέδειξε όμως ότι πρωτίστως είναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ.

  defence-point


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο