Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: Η Τρόικα μας ζητά να βρούμε με ποιο σχοινί θα κρεμαστούμε...

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις και για την συνολική
οικονομική πολιτική της εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ).


Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπρόεδρος του ΚΕΑ.

Είπε για τις σχεδιαζόμενες αποκρατικοποιήσεις ο κ. Τσίπρας:

«Τα συμφέροντα του εγχώριου κατεστημένου και των δανειστών συνέπεσαν στο Μνημόνιο, γιατί η 'εσωτερική υποτίμηση' υποτιμά και τις χρηματιστηριακές αξίες. Και, με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση μεγάλων παραγωγικών και άλλων μονάδων της χώρας έναντι πινακίου φακής, όπως λέμε στην Ελλάδα. Δηλαδή, σε τιμές μοναδικής ευκαιρίας. Η τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, υπό τον κύριο Σαμαρά, έχει ήδη αποφασίσει να εκποιήσει, ό,τι έχει απομείνει στο Δημόσιο από προηγούμενα κύματα ιδιωτικοποιήσεων. Φώς, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με θέα – το παραλιακό μέτωπο της Αττικής από το Φάληρο έως το Σούνιο».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις με «θατσερική μεθοδικότητα» και πρόσθεσε:

«Δημαγωγεί κατά συνδικαλιστών για να χτυπήσει τον συνδικαλισμό. Δυσφημεί ανθρώπους για να ξεπουλήσει την περιουσία του ελληνικού λαού και να υποθηκεύσει τις επόμενες γενιές. Η δε αρχική προσπάθεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά να διαμορφώσει την εντύπωση ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι το αντίδοτο στη λιτότητα απέτυχε πριν καλά-καλά ξεκινήσει. Γιατί το ξεπούλημα και η λιτότητα πάνε μαζί».

Μιλώντας για την επάνοδο της Τρόικας στην Αθήνα, στις 24 Ιουλίου, όταν θα λήγει και η γνωστή προθεσμία που έχει δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά: «Το θύμα θα πρέπει ήδη να έχει βρει το σκοινί που θα κρεμαστεί».

Πρόσθεσε δε, για τις επικείμενες περικοπές ύψους 11,6 δισ. ευρώ, στα επόμενα δυο έτη:

«Τα μέτρα αυτά θα εστιαστούν στις περικοπές των δημόσιων δαπανών – και ειδικότερα των προνοιακών επιδομάτων, των ήδη μειωμένων μισθών και των συντάξεων, της φαρμακευτικής δαπάνης, της δημόσιας δαπάνης για την παιδεία και άλλων κοινωνικών δαπανών.Και προστίθενται σε μια εφιαλτική κοινωνική πραγματικότητα».

Για τη φορολόγηση των πολιτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε:

«Η φορολογική επιβάρυνση όσων δεν φοροαποφεύγουν και δεν φοροδιαφεύγουν έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι πολίτες φοβούνται να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωσή για τα εισοδήματα του 2011, για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το χρεωστικό εκκαθαριστικό της εφορίας. Φορολογούνται άνεργοι, με τα τεκμήρια περιουσιακών στοιχείων από το παρελθόν. Φορολογούνται οι φτωχοί και επιβαρύνονται με νέα μείωση του ήδη μειωμένου διαθέσιμου εισοδήματός τους».

Στον αντίποδα όλων αυτών, ο κ. Τσίπρας πρότεινε:

«Αμέσως τώρα, προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση με αύξηση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους, ελάφρυνση της φορολογίας στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και διεύρυση της φορολογικής βάσης, ώστε, επιτέλους, να πληρώσουν φόρο στην Ελλάδα και οι πλούσιοι. Και έτσι να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και στατιστικές συγκρίσεις, υπογραμμίζοντας:

«Η υστέρησή τους (σ.σ. των δημόσιων εσόδων) έναντι του μέσου όρου της Ευρωζώνης κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι δημόσιες δαπάνες κινούνται στο ίδιο επίπεδο με της Ευρωζώνης, δείχνουν τη ρίζα του δημοσιονομικού κακού. Κάνει ότι δεν την βλέπει μόνον η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί είναι ο αβανταδόρος του μόνου κυρίαρχου λόμπι στην Ελλάδα, του λόμπι της φοροδιαφυγής».

Φωτογραφία: Eurokinissi

iefimerida


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο