Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ ...


Περίεργες συμπτώσεις, ύποπτες ΄΄διαρροές΄΄ . Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, στη φάση της κρίσης που οι Financial Timesκάνουν λόγο για συμφωνία πακέτο με πρωτοφανείς όρους, που τροποποιείται το πλαίσιο αποκρατικοποιήσεων και δρομολογούνται οι εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της ενέργειας.

 Περίεργες ΄΄διαρροές΄΄ θέλουν την Gazprom να έχει υποβάλλει την σαφώς καλύτερη προσφορά όσον αφορά στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ.

 Το περίεργο είναι, πως η πηγή των ΄΄διαρροών΄΄ τοποθετείται στο ίδιο το υπουργείο Ανάπτυξης (τα τελευταία δύο χρόνια πολλά ακούγονται και περισσότερα φημολογούνται για διάφορες υπηρεσίες και παράγοντες του ΥΠΕΚΑ) δεδομένης μάλιστα της εντονότατης παρασκηνιακής αντιπαράθεσης εμπλεκόμενων συμφερόντων. Για την πρόθεση των Ρώσων να ΄΄χτυπήσουν΄΄ με κάθε τίμημα τον διαγωνισμό γνωρίζει αρκετά η πιάτσα, έχουν μάλιστα δοθεί διάφορες ερμηνείες της κίνησης τους αλλά και της στάσης των Αθηνών και βέβαια όσων άλλων ενδιαφέρονται διακαώς να μπουν στο παιχνίδι. Ο Lobbystas.gr έχει αναφερθεί πλειστάκις στα ισραηλινά συμφέροντα, τους αμερικανούς ενδιάμεσους, τους έλληνες μεσάζοντες λεπτομερώς και με ονόματα.

 Το γιατί επιλέγεται η συγκεκριμένη συγκυρία για την ΄΄διαρροή΄΄ της υπενθύμισης του ρωσικού  ενδιαφέροντος και του υψηλότατου τιμήματος (περί τα δύο δισ. ευρώ) όταν οι αντίπερα δυνάμεις καιροφυλακτούν είναι ένα εύλογο ερώτημα. Που εάν

κρίνουμε από το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές και τους αποικιοκρατικούς όρους, που επιβάλλονται στη χώρα θα απαντηθεί σύντομα.

Καλά ενημερωμένη πηγή από τη Λευκωσία μας έλεγε, ότι η Gazprom προχωρά ταχύτατα στην ενίσχυση των υποδομών της στην Κύπρο χρονομισθώνοντας ένα επιβλητικό νεόδμητο κτηρίου στο κέντρο της πόλης.


Lobbystas


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο