Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Καλή Χρονιά με αναζωογονητικό «έμφραγμα»…


Τι λες τώρα… Έχουν περάσει αρκετές ώρες από τη στιγμή που ο Λαβρίνοβιτς βρήκε σίδερο και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο ΤΟΡ-16.
Κι όλα αυτά σ’ ένα 40λεπτο που διήρκησε μια μπασκετική ζωή αφού τα είδαμε όλα και στο τέλος καταλάβαμε πως αυτή η ομάδα διαθέτει πολύ ισχυρό μέταλλο και χαρακτήρα. Γιατί τέτοιες νίκες παίρνεις και με τη φανέλα και τον τσαμπουκά. Μπροστά σ’ ένα κοινό, το οποίο σε κάθε τρίποντο του Καπόνο ούρλιαζε πιο δυνατά «και στο Λονδίνο θα ‘ρθω». Εδώ θα επαναλάβω κάτι. Δεν ξέρω που θα φτάσει αυτός ο Παναθηναϊκός, ένα πράγμα δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Αυτή η παρέα σκορπά ελπίδα για το μέλλον και βγάζει ενέργεια που ελάχιστες ομάδες διαθέτουν στην Ευρώπη.


Αν θελήσουμε, λοιπόν, να χωρίσουμε τον αγώνα σ’ επεισόδια θα έχουμε πολλά να πούμε. Από τον τραυματισμό του Διαμαντίδη που πάγωσε το ΟΑΚΑ, στο κονσέρτο για πολυβόλα του απίστευτου… δολοφόνου ονόματι Τζέισον Καπόνο, στην κατακόρυφη πτώση της απόδοσης των γκαρντ στο δεύτερο μέρος (Ούκιτς, Μπανκς), στο… τεράστιο τρίποντο του Μπανκς, στο παραλίγο μοιραίο λάθος του (επιθετικό φάουλ), στην απόφαση του Πλάθα να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού και τέλος στην ανατρεπτική απόφαση του Πεδουλάκη να βάλει πέντε ψηλά κορμιά στην τελευταία άμυνα (χωρίς κοντό) προκειμένου να μπορεί να κάνει αλλαγές σε όλα τα μαρκαρίσματα (δικαιώθηκε).

Εδώ, θα πρέπει να σταθούμε λίγο παραπάνω, διότι οι «πράσινοι» φέτος διαθέτουν πολυτέλεια που μπορεί ν’ αποβεί καθοριστική. Μπράμος, Ματσιούλις, Γκιστ, Τσαρτσαρής, Λάσμε (αυτοί τελείωσαν το ματς) έχουν τη δυνατότητα ν’ αλλάξουν σε όλα μα σε όλα τα μαρκαρίσματα. Κάτι που μοιάζει με εφιάλτη για κάθε αντίπαλο. Αν βάλετε σε αυτούς τον μετρ του είδους Δημήτρη Διαμαντίδη τότε εύκολα αντιλαμβάνεστε πως η Λερναία Ύδρα είναι πράσινη Παναθηναϊκέ!

Αν ψάξουμε για παίκτη - κλειδί στην επικράτηση; Αυτό είναι λίγο δύσκολο αφού ο Καπόνο έβαλε… φωτιά και μοίρασε πόνο, ο Λάσμε ήταν συγκλονιστικός, ωστόσο η δική μου ψήφος πάει… καρφί στον Μπράμος. Δαγκωτό που λένε. Ο τύπος απλά κάνει τα πάντα. 15 πόντοι με 5/9 τρίποντα, πέντε ριμπάουντ και άμυνα για ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. Πότε βρέθηκε στην προτελευταία φάση να κρύβει τον ήλιο του Λαβρίνοβιτς, πότε λειτούργησε σαν τερματοφύλακας, πότε έφυγε στον αιφνιδιασμό ένας Θεός ξέρει. Προσωπικά τον θεωρώ «ορχήστρα». Τρομερές η βοήθειες και από τον Ματσιούλις, ο οποίος από την αρχή της χρονιάς είναι ίσως ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας. Κόντρα στους συμπατριώτες του έριξε πολύ ξύλο, αφού αν τον ρωτήσετε θα σας πει ότι τους έχει μεγάλο άχτι τους «πράσινους» του Κάουνας καθώς δεν έφυγε σαν φίλος!

Αυτά με λίγα λόγια για το πώς βιώσαμε μια μαγική βραδιά στο ΟΑΚΑ. Τρομερή ατμόσφαιρα (ο Καπόνο δεν το πίστευε ερχόμενος από τους Λέικερς και τα ποπ κορν), η ομάδα νίκησε χωρίς Διαμαντίδη, Σχορτσανίτη (ήταν κανονικά στην αποστολή), ενώ ο Γκιστ μαθαίνοντας ακόμη τ΄ ονόματα έδωσε πάρα πολλές βοήθειες.

ΥΓ: Θυμάστε τι λέγαμε; Όποιος προπονητής έχει… άντερα ας στείλει βοήθεια στο ζωγραφιστό με Καπόνο, Μπράμος στην πεντάδα.
ΥΓ1: Όταν κερδίζεις τέτοια ματς νιώθεις πως το έμφραγμα σου έκανε καλό! Καλή Χρονιά σε όλους τους Παναθηναϊκούς και υγεία σε όλο τον κόσμο!


OnSports

Δημήτρης Κοντός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο