Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Φυγάδευσαν τα παιδιά για να μην δουν το αποτρόπαιο θέαμα


Σοκαρισμένοι είναι οι συνάδελφοι της 41χρονης καθηγήτριας εικαστικών στο 21ο Δημοτικό στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, η οποία σκοτώθηκε με τραγικό τρόπο την Τετάρτη, πέφτοντας από ψευδοροφή της σοφίτας, ύψους 10 μέτρων, μέσα στο σχολείο.


Όπως αναφέρει το "Έθνος", ο υποδιευθυντής του σχολείου υπέστη νευρικό κλονισμό, ενώ οι δάσκαλοι έκλεισαν τους μαθητές - ανάμεσά τους και τα δύο μικρά παιδιά της εκπαιδευτικού - στις αίθουσες και τα φυγάδευσαν από την πίσω πόρτα για να μη δουν το αποτρόπαιο θέαμα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η εκπαιδευτικός Ελευθερία Ρούσσου πήρε μόνη της το χερούλι της πόρτας από το γραφείο του διευθυντή, ο οποίος απαγόρευσε την είσοδο στη σοφίτα επειδή δεν ήταν ασφαλής, και ανέβηκε να πάρει τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο για να στολίσει το σχολείο.

Δεν πρόσεξε όμως, πάτησε στο εύθραυστο πλεξιγκλάς, εκείνο υποχώρησε και βρέθηκε στο κενό. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

"Ήταν από τα άγραφα, τα ανέλπιστα, ένα περιστατικό που έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου και δεν το χωρά ανθρώπου νους", είπε στο "Εθνος" ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, συγκλονισμένος και ο ίδιος από το περιστατικό.

Και πρόσθεσε: "Έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα στα άκρα. Είχε χτυπήσει με το κεφάλι στο τσιμεντένιο δάπεδο του εσωτερικού του σχολείου, δυστυχώς δεν υπήρχε ελπίδα. Ήταν μια πολύ κακή στιγμή".

Όταν έγινε γνωστό το συμβάν οι δάσκαλοι ειδοποίησαν τους γονείς να παραλάβουν τα παιδιά, ενώ το σχολείο θα μείνει κλειστό και την Πέμπτη.

Η Ρούσσου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ενώ συμμετείχε ως εικαστικός σε εκθέσεις και καλλιτεχνικά γεγονότα.

Έμενε χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε δημιουργήσει οικογένεια και υπηρετούσε ως καθηγήτρια εικαστικών στο 21ο Δημοτικό Σχολείο στην Τούμπα.

Ήταν μια πολύ υπεύθυνη εκπαιδευτικός και αγαπούσε τη δουλειά της και τα παιδιά.


Nooz


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο