Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Τόσα δίνω, άμα θες!

security
Δεν άντεξα στον πειρασμό και επανέρχομαι στο ίδιο θέμα που έγραψα πριν μια βδομάδα. “Δουλειά ναι, δουλεία όχι”.
Πρωϊ πρωί και στήνομαι στην ΔΕΗ για διακανονισμό κομμένης παροχής. Ας μην συνεχίσω όμως με το τεχνικό μέρος της υπόθεσης γιατί δεν αντέχω άλλη σύγχιση. Άλλωστε με τόσο κόσμο που είδα εκεί, και περνούν πολλοί από αυτό το εξαίσιο μαγαζί, θα γνωρίζετε περίπου τα τεκταινόμενα.
Ένας νεαρός σεκιουριτάς αγωνίζεται φιλότιμα να βάλει μια τάξη στον κόσμο που φορτωμένος με τα εκατοντάδες προβλήματα έρχεται στο ιερό τέμενος της ΔΕΗ. Δεν γυρίζει από τα μπουζούκια ούτε έρχεται για είσπραξη χρημάτων. Έρχεται μήπως και γλυτώσει το κατέβασμα του διακόπτη -άμα δεν έχεις λεφτά …ψόφα!- και άρα κατσούφαρος, ευερέθιστος και δυσκολοχειραγώγητος. Φανταστείτε την υπομονή του νεαρού.  Στην δύσμοιρη Ελλάδα του 2012.

Και τυχεροί εμείς που γράφουμε τις απόψεις μας, τα αισθήματά μας και τα διαβάζουμε και κρατάμε την Ελλάδα μέσα μας ακέραια. Ο περισσότερος κόσμος δεν ασχολείται με το διαδίκτυο, δεν διαβάζει εφημερίδες, δεν βλέπει τηλεοπτικές ειδήσεις απλά ανακατεύει σαν τραπουλόχαρτα τα μύρια προβλήματα που τον φόρτωσαν οι άσχετοι και με σκυμμένο κεφάλι παραμιλάει πως θα τα στρώσει καλύτερα αδιαφορώντας αν τον κοιτάν, αν τον ακούν.
Επανέρχομαι στον νεαρό σεκιούριτη που είναι ο μόνος που με κοιτά με κάποια συμπάθεια όταν …
Σε κάποια στιγμή βγαίνει από το γραφείο του διευθυντή ο Προϊστάμενος/αφέντης του νεαρού σεκιουριτά κρατώντας ένα δεματάκι ευρώ χρώματος μωβ περασμένα με κορδέλα των εκατό. Ειλικρινά δεν ξέρω την αξία του μωβ χρήματος. Με ενημέρωσαν άλλοι πιο πεπειραμένοι ότι επρόκειτο για πεντακοσάρικο! Τόδα κι αυτό, έστω κι από μακριά.
Του νεαρού τα μάτια μεγάλωσαν και πετάχτηκαν έξω σαν εξόφθαλμο θυρεοειδισμό.
-Όπα παλικάρι. Δεν τάκλεψε, αντέτεινα στην έκπληξή του.
-Όχι δεν τάκλεψε, είναι η αμοιβή του. Μόνο που εδώ και τρεις μήνες δεν δίνει την δική μας αμοιβή!
-Και πόση είναι αυτή η αμοιβή; Ρώτησα.
-304ευρώ καθαρά κάθε μήνα!
-Πόσα;
Και συ μου λες πως δεν γίνεται. Μωρέ στο ξαναλέω πως όλα γίνονται. Οι τεκτονικές πλάκες ταξιδεύουν κανονικά. Η δικιά μας πήγε πάνω στην Βουλγαρία και δεν το πήραμε χαμπάρι.
Μόνο που εκεί τουλάχιστον τους τα δίνουν τα 304ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο