Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Νέα ομολογία αποτυχίας - "Κούρεμα" των υπερχρεωμένων νοικοκυρίων ζητάει το ΔΝΤ


"ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ" ΠΑΝΩ ΜΑΣ

Νέα ομολογία αποτυχίας του προγράμματος "εξόντωσης" των Ελλήνων είχαμε σε έκθεση του ΔΝΤ όπου τώρα ζητάει να "κουρευτούν" τα ιδιωτικά χρέη των νοικοκυριών για να υπάρξει ανάκαμψη, και σταθερότητα!


Κούρεμα στα χρέη των υπερχρεωμένων δανειοληπτών προτείνει σε έκθεσή του το ΔΝΤ για να ενισχυθούν οι χώρες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στην έκθεσή του με τίτλο «Η ενασχόληση με ιδιωτικούς κινδύνου χρέους στον απόηχο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κρίσης» που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, το ΔΝΤ προτείνει τη θεσμοθέτηση αποτελεσματικών κανόνων που θα επιτρέπουν άμεσο κούρεμα του χρέους δανειοληπτών που βρίσκονται υπό πίεση, ενώ αναφέρεται και στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζοντας ότι ο νόμος Κατσέλη δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.Φανταστείτε ότι ο συγκεκριμένος νόμος χτυπήθηκε ανελέητα από τους δανειστές και ζητούσαν τυην κατάργησή του. Τώρα ένα μέρος αυτών υποστηρίζει ότι ήταν ανεπαρκής.

Όπως τονίζεται, οι σωστές ρυθμίσεις για την ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώνουν την αβεβαιότητα και επιδρούν θετικά στην οικονομία.

«Με την κρίση να έχει σχεδόν τελειώσει και την ανάκαμψη να παραμένει χλιαρή, τώρα είναι η ώρα να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ουσιαστική αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους σε μια σειρά από υπερχρεωμένες χώρες. Αυτό είναι ακόμη περισσότερο επιτακτικό επειδή θα μπορούσε να περάσουν αρκετά χρόνια έως ότου να γίνουν εμφανή τα αποτελέσματα »υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Έτσι εξηγήται και η ρύθμιση που εξετάζει η κυβέρνηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.Την καταβολή δόσης από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χωρίς καθυστερήσεις εξαιτίας της εκκρεμοδικίας, προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με την Τρόικα, για την ανακούφιση των δανειοληπτών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των τραπεζών.

Το κυβερνητικό σχέδιο «αποκαλύπτεται» με έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Θανάση Σκορδά, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 18 Φεβρουαρίου.

Όπως προκύπτει, η κυβέρνηση συζητά επίσης σχέδιο για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών, που θα αφορά σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους, πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και πολύτεκνους.

Βλέπεται έκθεση του ΔΝΤ επισημαίνει ότι η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων διαβρώνει τα κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών και δημιουργεί αβεβαιότητα για τα πιστωτικά ιδρύματα. Επικαλείται πρόσφατα ευρήματα έρευνας του Ταμείου σύμφωνα με τα οποία μια αύξηση 10% στο ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώνει τις τραπεζικές χορηγήσεις κατά 4%. Οπότε δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό γιατί θα προωθηθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Συνειδητοποίησαν στο ΔΝΤ ότι η αφαίμαξη των πολιτών στο τέλος όχι μόνο δεν σώζει τις τράπεζες, αλλά αντίθετα τις "σκοτώνει" εξανεμίζοντας τα κεφαλαιακά τους αποθέματα. Πρόκειται δηλαδή, στην κυριολεξία για μαθητευόμενους μάγους που πειραματίστηκαν πάνω μας!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο