Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Οι «Φίλοι του Τατοΐου» αποκαθιστούν τα πρώην βασιλικά ανάκτορα


Σε ένα πρόγραμμα fund raising με τον τίτλο «Ξεκινάμε» προχωρά το σωματείο «Φίλοι του Τατοΐου», προκειμένου να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόρους για τη διάσωση και την ανάδειξη του πρώην βασιλικού κτήματος.

Μέσω του προγράμματος, όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νομική υπόσταση του Σωματείου και να πραγματοποιήσουν δωρεές -όχι μόνο σε χρήματα αλλά και σε οικοδομικά υλικά, αρχιτεκτονικές μελέτες κ.α.


Σκοπός είναι η συγκέντρωση πόρων για τη σύνταξη των μελετών αποκατάστασης, αλλά και για την πραγματοποίηση άμεσων σωστικών εργασιών στα ιστορικά κτίρια του Τατοΐου.

«Καλούμε όλους τους φίλους του Τατοΐου να συστρατευθούν μαζί μας

στην προσπάθεια διάσωσης του πρώην βασιλικού κτήματος. Καταφέραμε με πολύ κόπο να φτιάξουμε τον Σύλλογο Φίλων Κτήματος Τατοΐου για να δώσουμε σε όλους το βήμα να βοηθήσουν. Έφτασε η ώρα εκείνη όπου Πολιτεία και Κοινωνία των Πολιτών από κοινού θα συμβάλλουμε αποτελεσματικά στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην προστασία της μοναδικής οικολογικής αξίας του Τατοΐου. Οι ανάγκες του κτήματος για αρχιτεκτονικές μελέτες είναι πολύ μεγάλες και καλούμε όλους να συμβάλλουν στην υλοποίησή τους. Είναι η απαρχή και η μόνη διέξοδος για τη διάσωση και την ανάδειξη των ιστορικών κτιρίων του πρώην βασιλικού κτήματος» δήλωσε ο Βασίλης Κουτσαβλής, πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου.
Η κάθε προσφορά, που μπορεί να ξεκινά από 1 ευρώ, θα ανακοινώνεται ταυτόχρονα στον ιστότοπο των «Φίλων», εφόσον ο δωρητής επιθυμεί τη δημοσιοποίηση του ονόματός του και στη συνέχεια, το Σωματείο, σε συνεργασία με μελετητικά γραφεία, τα οποία έχουν ήδη επιλεχθεί, θα ολοκληρώνει τις μελέτες αποκατάστασης και θα τις παραδίδει στο ΥΠΑΙΘΠΑ (Γ.Γ. Πολιτισμού). Οι μελέτες θα συντάσσονται με βάση τις Τεχνικές Προδιαγραφές της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Αττικής και σε συνεργασία μαζί της.

Το Σωματείο ξεκινά ήδη τις μελέτες αποκατάστασης δύο κτιρίων, του Βουτυροκομείου και της Οικίας Στουρμ, με στόχο την άμεση ένταξή τους στο ΕΣΠΑ. Το Βουτυροκομείο είναι ένα από τα πιο ρομαντικά οικήματα του πρώην βασιλικού κτήματος και η Οικία Στουρμ από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά και ιστορικά.

Εικάζεται ότι η Οικία Στουρμ υπήρξε το υπασπιστήριο του πρώτου Ανακτόρου και είναι πιθανώς έργο του Τσίλλερ. Επίσης, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης της Μελέτης Αποκατάστασης του Οινοποιείου και του Εμφιαλωτηρίου του Κτήματος.

 η ιστοσελίδα του σωματείου 
http://www.iefimerida.gr

Πύλη Ιάσωνος. 




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο