Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σχεδία | Ένα περιοδικό από και για όσους έχουν ανάγκη


Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» θα κυκλοφορεί από την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και κάθε τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Η «Σχεδία» δεν πωλείται σε περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: αστέγους, ανέργους, ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης (3,00 ευρώ) το 50% πηγαίνει απευθείας στον πωλητή (1,50 ευρώ).

Η «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, αλλά την ίδια στιγμή είναι και κομμάτι ενός σπουδαίου παγκόσμιου εκδοτικού κινήματος. Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων

Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP, www.street-papers.org), το οποίο αριθμεί πάνω από 120 εφημερίδες δρόμου – μέλη που εκδίδονται σε 40 χώρες του κόσμου.

Από την Αυστραλία ως τη Νότια Κορέα και από τη Σουηδία ως τη Χιλή. Η συνολική αναγνωσιμότητα ξεπερνάει τους 6.000.000 αναγνώστες ανά έκδοση παγκοσμίως.

«121 εφημερίδες δρόμου, 40 χώρες, 6 ήπειροι, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου.

Με την προσθήκη του ελληνικού περιοδικού δρόμου «Σχεδία», τα μέλη στο Διεθνές Δίκτυο Εφημερίδων Δρόμου γίνονται 122.

Κάθε μέρα, πάνω από 120 περιοδικά δρόμου βοηθούν αστέγους, ανέργους και άλλους ανθρώπους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Μέχρι σήμερα, με την υποστήριξη εκατομμυρίων αναγνωστών, 240.000 πωλητές σε 40 χώρες έχουν εξασφαλίσει τα προς το ζην και έχουν αλλάξει τις ζωές τους.


Πύλη Ιάσωνος. 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο