Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Νεαρός μαθητής – εφευρέτης στη Λιβαδειά


Μία απλή σκέψη ήταν αρκετή για να δώσει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν αρκετοί από όσους ασχολούνται με τις μηχανές, αναβάτες αλλά και μηχανικοί.

Το συγκεκριμένο ζήτημα απασχόλησε και τον μαθητή του απογευματινού Τεχνικού Σχολείου Λιβαδειάς Κωνσταντίνο Δούμα που για κάθε μέγεθος συγκεκριμένου τύπου ανάρτησης μοτοσικλετών χρειαζόταν και διαφορετικό εργαλείο κάτι που σήμαινε μεταξύ άλλων και αυξημένο κόστος.

Έτσι λοιπόν προχώρησε στην κατασκευή ενός εξωλκέα ο οποίος προσαρμόζεται για όλα τα μεγέθη ανάρτησης.

«Η σκέψη ήταν να φτιάξουμε έναν εξωλκέα αναρτήσεων της white power που συνήθως βρίσκονται στις μοτοσικλέτες της εταιρείας AVENUE, ένα εργαλείο που να αυξομειώνει το μέγεθός του για όλες τις διαστάσεις που χρησιμοποιούνται για κάθε μοντέλο», σημειώνει ο μαθητής και προσθέτει: «Κίνητρο αποτέλεσε κυρίως το κόστος διότι έπρεπε για κάθε μέγεθος να είχαμε και άλλο εργαλείο. Έτσι προχώρησε η συγκεκριμένη κατασκευή για την οποία προτιμήσαμε μια απλή λύση ένα εργαλείο που δεν είναι πολύπλοκο ούτε χρονοβόρο αλλά και αναπαράγεται εύκολα».

Η εύκολη αναπαραγωγή του έχει ιδιαίτερη σημασία διότι στα σχέδια του Κ. Δούμα είναι «το συγκεκριμένο προϊόν να βγει στο εμπόριο» και για τον σκοπό αυτό ήδη έχει αρχίσει και κατασκευάζει το καλούπι που όπως σημειώνει είναι θέμα χρόνου για να ολοκληρωθεί.

Παράλληλα ήρθε σε επαφή με την συγκεκριμένη εταιρία. «Οι υπεύθυνοι της εταιρείας έδειξαν ικανοποιημένοι και μου παραχώρησαν τα γνήσια βιβλία κατασκευαστή για ορισμένες μοτοσικλέτες ώστε να με βοηθήσουν να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις πάνω στα μοντέλα τους και έτσι ελπίζω και σε κάποια συνεργασία στο μέλλον», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει ήδη έφτασαν στα χέρια του τα πρώτα τέσσερα βιβλία ενώ τώρα περιμένει όπως του υποσχέθηκε η εταιρία «μια δημοσίευση σε περιοδικό του χώρου ως μια σημαντική ενέργεια από αναβάτη και φαν της συγκεκριμένης εταιρίας ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη τα στάνταρ του διαθέτει έφτιαξε ένα δικό του εργαλείο».

Ωστόσο στην κατασκευή παρόμοιου εργαλείου έχει προχωρήσει και η εταιρία το οποίο όμως αφενός δεν διατίθεται ακόμα στην αγορά και αφετέρου δεν είναι τόσο λειτουργικό όσο του Κωνσταντίνου Δούμα.


 viotianet

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο