Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ LIDL HELLAS

Υπερσύγχρονα καταστήματα  και αποθηκες με <<καλά προϊόντα και καλές τιμές>> αλλά ταυτόχρονα τόπος μαρτυρίας και βασανισμού για τους δούλους  που εργάζονται εκεί, να δουλεύουν ως ταμίες ,ταξινομητες  να ξεφορτώνουν και να τοποθετούν στα ράφια τα εμπορεύματα, να καθαρίζουν διαδρόμους και όλους τους χώρους, να ακούνε τα εξ αμάξης για να κάνουν ποιο γρήγορα ,οι περισσότεροι έχουν αποκτησει σοβαρα προβληματα υγειας, και εάν παραπονεθούν ο υπεύθυνος προισταμενος   του κάθε καταστήματος η  αποθηκης πρέπει απαραιτήτως να τους οδηγήσει στην παραίτηση-απολυση και όλα αυτά  επιτυγχάνονται με άσκηση ψυχολογικής βίας και προσβολών .

Ποιος να αντιμιλήσει? Καταπίνει την προσβολη και συνεχίζει αλλά οπωσδήποτε κάθε τόσο πρέπει να γίνει μια απόλυση για να φοβούνται οι άλλοι και να παραδειγματίζονται.                                                                          

Και τωρα ηρθε και η ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ!!!!       Με καθαρα εκβιαστικο τροπο δεχθηκε χθες ο εργαζομενος της αποθηκης την νεα εντολη της γερμανικης γαλερας!!!

Η μεταφορα ολης της αποθηκης με εδρα την πολη της θηβας΄ με εργαζομενους, δεκα χρονια τωρα, στην νεα υπερσυνχρονη αποθηκη στον νομο αττικης!! !!!  8 ωρες εξοντωτικης εργασιας με τον φοβο της απολυσης, και επιπλεον 3 ωρες προστιθονται στην καθημερινοτητα των εργαζομενων εφοσον θα μεταφερονται στην καινουργια αποθηκη. Εχουμε λοιπον 5.30 το πρωι εναρξη εργασιας εως την ληξη της στις 5.30 το απογευμα!!Για την αναδιοργανωση και μονο του ταμειου της εταιριας!!

Και ενω η πολη μας στεναζει απο την ανεργια το λιντλ κλεινει θεσεις εργασιας!

Η ενεργειες της LIDL αποτελουν μερος της γενικοτερων σχεδιασμων που στοχευουν στην διασφαλιση της αυξησης της κερδοφοριας της, στις συνθηκες του ανταγωνισμου των μονοπωλιων του κλαδου.

Ταυτοχρονα ,βασικη της επιδιωξη είναι το να απαλλαγει από εργαζομενους με δικαιωματα και Σ.Σ.Ε και να  τους αντικαταστησει  με νεους χωρις δικαιωματα και με μισθους πεινας.

Αυτές είναι  οι συνεπειες  του καπιταλιστικου δρομου αναπτυξης και της <<υγειους>>  επιχειρηματικοτητας.

Καλουμε τους συναδελφους της LIDL  να μην παει κανεις μονος του για  συζητησεις με την εργοδοσια να μην ενδωσουν σε συμβιβασμους και στα στενα χρονικα περιθωρια  με την εργοδοσια.     Να μην τσιμπισουν  το δολωμα  της διπλης αποζημιωσης.


Συλλογικα να διασφαλισουν την δουλεια τους  και να θεσουν ορους  που θα υποχρεωνουν  την  LIDL να εφαρμοσει στην πορεια  μεσω Σ.Σ.Ε  για οσους μετακινηθουν  στο νομο Αττικης.
Αναγνωριση  χρονου μεταφορας ως χρονο εργασιας  κ.α. και  για οσους  παραμεινουν στην αποθηκη της Θηβας.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ   την αποφαση της εταιρείας LIDL HELLAS  για την μεταφορα της κεντρικης αποθηκης  της θηβας στην νεα αποθηκη, στα  Καλυβια Αττικης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  τις πρακτικες τους προς τους εργαζομενους της,που τους υποχρεωνουν να μετακινουνται σε καθημερινη βαση 240χιλ από την θηβα για μισθους πεινας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  τις απολυσεις που απειλει να κανει αν δεν συμφωνησουν οι εργαζομενοι για την μετακινηση τους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  την βαναυση και αντιλαικη σταση του Ομιλου LIDL  προς   τουςεργαζομενους του με μονο στοχο  την κερδοφορια μεσω της μειωσης του κοστους παραγωγης.


                                  Π.Α.ΜΕ   ΘΗΒΑΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο