Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, διαβίβασε την τελική έκθεση του ΕΜΠ για τον Ασωπό, στον Εισαγγελέα.

ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ

Ολοκληρώθηκε η τελική τεχνική έκθεση των αποτελεσμάτων της έρευνας  με τίτλο «Αποτελέσματα δειγματοληψιών υπογείου νερού στη λεκάνη απορροής του Ασωπού ποταμού», η οποία διενεργήθηκε από το ΕΜΠ, σε συνεργασία με την Περ. Ενότητα Βοιωτίας,  στα πλαίσια του προγράμματος «Χρώμιο στα υπόγεια νερά της λεκάνης απορροής του Ασωπού ποταμού: Τεχνολογίες και έργα αποκατάστασης (CHARM)»,

Από την τελική έκθεση, επιβεβαιώνεται, ότι στα υπόγεια νερά της περιοχής των Οινοφύτων και συγκεκριμένα της περιοχής μελέτης, η οποία είχε προκύψει από έρευνες της Περ. Ενότητας  Βοιωτίας για τη διερεύνηση της ρύπανσης και υπεδείχθη στο ΕΜΠ, μετρήθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου (5.000 μg/lt) η προέλευση του οποίου δεν είναι γηγενής, αλλά σαφέστατα ανθρωπογενής.
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, έχοντας εξαντλήσει τις δυνατότητές της  σε μέσα για τη περαιτέρω διερεύνηση και ταυτοποίηση, ζήτησε κατ’ επανάληψη και συνεχίζει, αναφορικά με το ζήτημα «ρύπανση Ασωπού-πορεία ερευνών σε συνεργασία με  την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ)», τη συνδρομή από το ΥΠΕΚΑ, με έγγραφα αιτήματα, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και ανάληψη πρωτοβουλιών, για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος, ειδικά δε για την ταυτοποίηση του ή των ρυπαντών.
Μέχρι σήμερα,  δεν έχει επιτευχθεί οποιαδήποτε επαφή ή συνεργασία  με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου (ενώ η ρύπανση συνεχίζεται) .
Διαχρονικά το ΥΠΕΚΑ, έχει εξαγγείλει σειρά μέτρων για τον Ασωπό ποταμό. Έως σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα. Ούτε το πολλάκις εξαγγελθέν Γραφείο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Οινοφύτων.
Η τελική έκθεση του ΕΜΠ, διαβιβάστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Μουλκιώτη στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών, ενώ στα πλαίσια της αρχής της δημοσιότητας και της περιβαλλοντικής ενημέρωσης, απεστάλη μεταξύ άλλων και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στα Πολιτικά Κόμματα, την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, στον Συνήγορο του Πολίτη, τις παρατάξεις του Περιφ. Συμβουλίου Στ. Ελλάδας, το ΙΤΑΠ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Εμείς, με το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ), συνεχίζουμε, με όσα μέσα έχουμε,  τους ελέγχους στην περιοχή του Ασωπού. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ανταπόκριση από το ΥΠΕΚΑ. Λείπει η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του θέματος, μολονότι εγκυμονούνται ποικίλοι κίνδυνοι για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο