Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Έξαλλος ο Τόμσεν με τις δηλώσεις Βούλτεψη

Η φράση της κυβερνητικής εκπροσώπου «αφήστε το ταμείο να λέει τα δικά του», έβγαλε από τα ρούχα του τον οικονομολόγο του ΔΝΤ - «Μυρίζουν» εκλογές λένε στο Ταμείο...
Φωνές- όπως λένε αυτήκοοι μάρτυρες- ακούγονταν χθες έξω από την κλειστή πόρτα του γραφείου του Πολ Τόμσεν στο κεντρικό κτίριο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον όταν έφθασε στα χέρια του το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεων της νέας κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη για το ρόλο το Ταμείου στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό κανάλι η κ. Βούλτεψη ερωτηθείσα για την έκθεση του ΔΝΤ για την χώρα μας που κάνει λόγο για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων λιτότητας, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι... αφήστε το Ταμείο να λέει τα δικά του.
Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «ό,τι λέει το ΔΝΤ, δεν σημαίνει ότι το κάνουμε εμείς εδώ. Ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο και έχει ειδικό τρόπο που γράφει τις εκθέσεις του, που εκφράζεται», προσθέτοντας μάλιστα ότι το Ταμείο δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρεμβαίνει.
«Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες δηλώσεις απαξίωσης» φέρεται να είπε ο Τόμσεν για τις σχετικές δηλώσεις Βούλτεψη. Συνεργάτης του Δανού οικονομολόγου περιέγραψε την Βούλτεψη στον Τόμσεν ως την «εκπρόσωπο του λαϊκισμού στην ελληνική Βουλή», ενώ ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι η στάση της κυβερνητικής εκπροσώπους έγινε θέμα συζήτησης και ανάμεσα στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην ελληνική Τρόικα και την Γενική Διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο λόγος που έγινε τέτοιος ντόρος με τις δηλώσεις Βούλτεψη είναι η αίσθηση που υπάρχει στο ΔΝΤ για μία «λαϊκίστικη στροφή της κυβέρνησης» που μυρίζει προσφυγή σε πρόωρες κάλπες. Είναι ένα σενάριο που κατά τις εκτιμήσεις στελεχών του Ταμείου κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος, γεγονός που τους κάνει να πιστεύουν ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει μία πιο έντονη ρητορική εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών. Οι ίδιες πληροφορίες πάντως επισημαίνουν ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να αφήσει την επόμενη φορά αναπάντητες τέτοιες δηλώσεις.
Το βέβαιο είναι ότι όλα δείχνουν πως η σπίθα είναι έτοιμη να ανάψει, και στην περίπτωση μίας τέτοιας τεχνητής αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, το προεκλογικό σκηνικό θα έχει ήδη στηθεί...

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο