Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος πραγματοποίησε η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ), πραγματοποίησε την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, στις 6 το απόγευμα  εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Αλιάρτου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλά παιδιά, τα οποία ζωγράφισαν έπαιξαν ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια όπως το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», και ειδικότερα  στα παιχνίδια των κρίκων, παζλ, τσουβαλοδρομίες και bowling, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την ενημέρωσή τους σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης.
Μέσα από το παιχνίδι οι μικροί μας φίλοι γνώρισαν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, ώστε να συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.
Στα πλαίσια της επέκτασης και εξειδίκευσης του προγράμματος της ανακύκλωσης για ιδιαίτερες κατηγορίες υλικών, η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ σε συνεργασία με τους Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), τοποθέτησε κάδους συγκέντρωσης των γυάλινων συσκευασιών στα παρακάτω σημεία του Δήμου.
-   3 κάδους των 3.300 Lt και 1 κάδο των 1.300 Lt, στη Δ.Ε Αλιάρτου

-   1 κάδο των 3.300 Lt στη Δ.Ε. Θεσπιέων

-   1 κάδο των 1.300 Lt στη Δ.Ε. Μαυροματίου

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία μαζικής εστίασης και αναψυχής για την διαλογή στην πηγή αυτής της ιδιαίτερης κατηγορίας ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας.



Την αποκομιδή των κάδων θα έχει η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ και την επίβλεψη των κάδων (ενημέρωση πλήρωσης κ.α) ο Δήμος Αλιάρτου.
Η συγκέντρωση των γυάλινων συσκευασιών θα γίνεται σε ειδικό container, εντός του χώρου του ΧΥΤΑ, προκειμένου να οδηγείται στο εγκεκριμένο σύστημα προς ανακύκλωση.
Το κόστος αποκομιδής θα καλύπτεται από την ΕΕΑΑ, μετά την σύναψη σχετικής σύμβασης με την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ.
Σημειώνεται ότι, για τις γυάλινες συσκευασίες οικιακής χρήσης, οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τον μπλε κάδο ανακύκλωσης.
Το αμέσως επόμενο διάστημα η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ θα αναπτύξει κάδους συγκέντρωσης των γυάλινων συσκευασιών και στους Δήμους Θηβαίων & Τανάγρας.

 

Θήβα : 06/06/2014


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο