Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Τη Δευτέρα η απόφαση του ΣτΕ για το “πάγωμα” ή μη της αξιολόγησης

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Την προσωρινή αναστολή ή μη της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, με βάση την αίτηση ακύρωσης της όλης διαδικασίας την οποία κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 6 Ιουνίου. Αυτό αναφέρουν πηγές του Capital.gr από την ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στο Δημόσιο.



Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να εκδοθεί η τελική κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αν θα ακυρωθεί ή όχι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με βάση το νόμο 4520/14, η οποία ξεκινά σε δεκαεπτά μέρες από σήμερα (30 Ιουνίου).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (12 Μαΐου 2014) προβλέπονται τα εξής από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 29 Αυγούστου του 2014 σε σχέση με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων:

• Η απόφαση επιμερισμού των ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης (σ.σ. 25% των υπαλλήλων θα πάρει βαθμό 9-10, το 60% θα πάρει 7-8 και το 15% θα πάρει 1-6) θα πρέπει να έχει εκδοθεί έως τις 30 Ιουνίου 2014.
• Η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως τις 15 Ιουλίου 2014,
• Η εισήγηση για την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους εισηγητές έως τις 31 Ιουλίου 2014 και τέλος,
• Οι εκθέσεις αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να έχουν συνταχθεί από τους αξιολογητές έως την 29η Αυγούστου 2014 (αντί της 18ης Ιουλίου που προέβλεπε η προηγούμενη εγκύκλιος).

Σε αναμονή της απόφασης του ΣτΕ τη Δευτέρα βρίσκεται και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.


Πηγή:www.capital.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο