Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

To σπίτι της φρίκης στο Στείρι Βοιωτίας


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Ήταν αρχές Ιουλίου 2013, όταν η μικρή κοινωνία του χωριού Στείρι στη Βοιωτία συγκλονίστηκε από την αποτρόπαια δολοφονία της Ευσταθίας Χαρατσή, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, η οποία έμελλε να κατακρεουργηθεί από τον ίδιο της τον κουνιάδο και μάλιστα μπροστά στα μάτια του μόλις 2,5 ετών παιδιού της!


Έναν χρόνο μετά, οι μνήμες από την ημέρα του φονικού ζωντανεύουν, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να συνεχιστεί στο Καρπενήσι η δίκη για την υπόθεση.

Οι πληγές στους συγγενείς της άτυχης γυναίκας είναι ακόμα νωπές. Όπως λέει η αδελφή της Ευσταθίας, Χρύσα, στο zougla.gr: «Αυτό που συνέβη δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε ποτέ. Καταστράφηκε η οικογένειά μας από τη μία ημέρα στην άλλη. Γιατί να κάνει ένα τόσο μεγάλο και αγιάτρευτο κακό στην αδελφή μου, τα παιδιά της ,τον άντρα της, την οικογένεια μας;».

Αυτό που διαφοροποιεί το έγκλημα που έγινε στο Στείρι από τα περισσότερα είναι ακριβώς αυτό το «γιατί». Για κάθε δολοφονία απαιτείται κίνητρο, και όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση άτομα που ασχολούνται με την υπόθεση αναφέρουν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ότι ακόμη και σήμερα το κίνητρο του δράστη δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως.


(Το σπίτι όπου έγινε η στυγερή δολοφονία)

Από την άλλη υπάρχουν τα γεγονότα, τα οποία αποτελούν για τον δράστη του εγκλήματος, τον Νίκο Παπαδημητρίου, τον «βασικότερο μάρτυρα κατηγορίας».

Σήμερα το zougla.gr παρουσιάζει τη δικογραφία της υπόθεσης, στην οποία καταγράφονται οι κινήσεις του 41χρονου, ο οποίος δεν δίστασε να κατακρεουργήσει την νύφη του μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιου της (και ανιψιού του).

Η δολοφονία

Τίποτα δεν προμήνυε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2013 την τραγωδία που επρόκειτο να ακολουθήσει. Η Ευσταθία Χαρατσή βρισκόταν στο σπίτι της μαζί με τα παιδιά, τη μητέρα και τον αδελφό της.

Γύρω στις 13.30 το κουδούνι της εξώπορτας χτύπησε και την εμφάνισή του έκανε ο κουνιάδος της Ευσταθίας, Νίκος. Οι επισκέψεις στο σπίτι της οικογένειας ήταν συχνές. Άλλωστε, την περίοδο που ο δράστης κατασκεύαζε το σπίτι του, έμενε μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του αδελφού του.

Η αποχώρηση, έπειτα από λίγο, των συγγενών της Ευσταθίας Χαρατσή σηματοδότησε την αρχή του μαρτυρίου της.

Όταν ο Νίκος Παπαδημητρίου διαπίστωσε ότι στο σπίτι του αδελφού του βρίσκονταν μόνο ο ίδιος, η νύφη του και το μικρότερο από τα δύο παιδιά της, βρήκε την ευκαιρία να θέσει σε εφαρμογή το θανατηφόρο σχέδιό του.

Αρχικά κατευθύνθηκε στην οικία του, απ’ όπου πήρε ένα καφέ μαχαίρι, το οποίο είχε λάμα μήκους 12 εκατοστών, και εν συνεχεία επέστρεψε στο σπίτι του αδελφού του.

Μπήκε στην κουζίνα και επιτέθηκε στη νύφη του, η οποία μάταια προσπαθούσε να τον αφοπλίσει. Την προσπάθειά της μαρτυρούν οι πληγές που έφερε στην παλάμη και στα δάχτυλα των χεριών της.

Αφού ο Παπαδημητρίου έκαμψε την αντίστασή της, στη συνέχεια ολοκλήρωσε το αιματηρό σενάριό του συνθλίβοντας το σώμα της. Η γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα στον λαιμό, στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα από τα όποια επήλθε και ο θάνατος της.
Τα σημειώματα της τραγωδίας

Όταν ο δολοφόνος ικανοποίησε τα άρρωστα ένστικτά του, έσυρε το κατασφαγμένο σώμα της γυναίκας από την κουζίνα στον διάδρομο και έβγαλε έξω από το σπίτι τον 2,5 ετών ανιψιό του, ο οποίος, κατά την έξοδό του, πάτησε πάνω στη λίμνη αίματος που είχε σχηματιστεί από τα τραύματα της μητέρας του.

Εν συνεχεία ο Παπαδημητρίου κλείδωσε την πόρτα και άρχισε να αυτοτραυματίζεται πλήττοντας τον εαυτό του με το ίδιο μαχαίρι, με αποτέλεσμα να πέσει πρηνηδόν απέναντι από το πτώμα της γυναίκας του αδελφού του.

Λίγα λεπτά πριν είχε αφήσει πάνω στο τραπέζι της κουζίνας ένα ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο έγραφε: «Αυτή η γυναίκα ήταν καταστροφή στο σπίτι» και «Πλαστογραφία στα βιβλιάρια-Υπνωτικά σε μένα-με χάζεψε τελ.-συγγνώμη για όλα».

Έγκλημα πάθους

Μέχρι και σήμερα, ουδείς από την οικογένεια της Ευσταθίας, ούτε καν ο σύζυγός της, μπορεί να πει με σιγουριά ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε τον Νίκο Παπαδημητρίου να προβεί στην αποτρόπαια δολοφονία.

Και αυτό διότι ο 41χρονος δεν είχε παρουσιάσει δείγματα ζήλιας ή ερωτικής επιθυμίας για τη σύζυγο του αδελφού του.

«Όταν χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της αδερφής μου, του άνοιξε η μητέρα μου. Δεν περιμέναμε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιο κακό. Αλλά ούτε και έδειξε κάποια περίεργη συμπεριφορά. Ήταν καθόλα λογικός, συζήτησε με την παρέα, ήπιε καφέ και στη συνεχεία αποχαιρέτησε την μητέρα μου καθώς και τον αδελφό μου που έφευγαν για τη Δαύλεια παίρνοντας μαζί τους και τον μεγαλύτερο γιο της αδελφής μου.  Την περίοδο που ετοίμαζε το σπίτι του ο Παπαδημητρίου Νικόλαος έμενε μαζί με την οικογένεια τoυ αδελφού του. Δεν είχε δώσει ποτέ κάποιο δείγματα. Όμως ορισμένες φορές ήταν παρεμβατικός κυρίως στα οικονομικά  της οικογενείας. Κάποιες φορές ήταν τόσο έντονος που πιστεύω ότι το έκανε γιατί αναζητούσε ρόλο μέσα στην οικογένεια του αδελφού του. Για παράδειγμα έλεγε “πάλι θα βγείτε; Πάλι θα χαλάσετε χρήματα; Πάλι ψωνίσατε ....Μην χαλάτε χρήματα για τσιγάρα, ενώ ο ίδιος κάπνιζε. Ίσως να έπαιξε ρόλο ότι εκείνη την περίοδο είχε κάνει μια επέμβαση και παρουσίασε πρόβλημα στα γεννητικά όργανα το όποιο το πληροφορηθήκαμε αργότερα από το δικηγόρο μας από τα στοιχειά που πρόεκυψαν από τη δικογραφία. Πρέπει να πληρώσει για αυτό που έκανε με το χειρότερο
τρόπο. Κάτι τέτοια εγκλήματα μας φέρνουν στο μυαλό όλων μας την θανατική ποινή. Γιατί να μην ισχύει τώρα.... Σκότωσε την αδερφή μου μπροστά στα μάτια του παιδιού της. Πως αυτό το παΐδι θα ζήσει που τα ματάκια του και η ψυχούλα του έχουν τραυματιστεί από αυτήν την αποτρόπαια πράξη;» αναρωτιέται η αδελφή του θύματος, Χρύσα.Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 41χρονος -αν και μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ήταν αυτό που του όπλισε το χέρι- φέρεται να ζήλευε τον αδελφό του επειδή είχε δημιουργήσει οικογένεια και να επιθυμούσε ερωτικά τη σύζυγό του.

Και αυτό γιατί ο αδελφός του ήταν κοινωνικά αποδεκτός, είχε το σεβασμό τόσο των γονιών του όσο
και της τοπικής κοινωνίας ως ένας έντιμος και εργατικός οικογενειάρχης ενώ μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά τους διατηρούσαν δίκτυο επαφών με άλλες οικογένειες.

Στον αντίποδα ο δράστης, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν είχε σχέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον γάμο, αν και είχε καημό να δημιουργήσει οικογένεια. 

Στα παραπάνω συνηγορούν και τα όσα αναφέρονται σε κατάθεση της πρώην συντρόφου του δράστη, η οποία υποστηρίζει ότι ο Παπαδημητρίου, στις μεταξύ τους συζητήσεις, επαινούσε τη νύφη του και της έλεγε ότι μακάρι να μπορούσε να βρει και αυτός μία σαν κι αυτή.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Δημήτρη Κακόγιαννο, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για μια σημαντική δίκη, όπου θα κριθεί αν ο κατηγορούμενος είχε επίγνωση των πράξεών του.

«Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον τόσο νομικό όσο και ανθρωποδιαγνωστικό. Δεν κρίνεται μόνο το τελεσθέν έγκλημα αλλά και ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατά τη ρητορική της υπεράσπισης, λειτούργησε χωρίς να έχει αντίληψη των πράξεών του. Δεν θέλω να μπω στην ουσία γιατί η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Ευελπιστώ όμως ότι θα γίνει μια δίκαιη δίκη και η απόφαση του δικαστηρίου θα ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
zougla.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο