Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ψάχνει τρόπους να φύγει από τη χώρα το 29% των Ελλήνων

Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι εξευτελιστικοί μισθοί σε όσους εργάζονται, η έλλειψη προοπτικής οδηγεί το 29% των Ελλήνων να ψάχνουν διέξοδο στη μετανάστευση. Τα συγκλονιστικά στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», η Επιτροπή διαπιστώνει στην χώρα μας υψηλή υποαπασχόληση, η οποία σε συνδυασμό με την επίσης υψηλή και συνεχώς αυξανόμενη μακροχρόνια ανεργία έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στην αγορά εργασίας. Το αποτέλεσμα είναι ήδη ο υψηλός αριθμός των Ελλήνων που προτίθενται να αναζητήσουν εργασία σε άλλο κράτος- μέλος να αυξάνει συνεχώς.


Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, έντονη ανησυχία προκαλεί το υψηλό ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων σε Ελλάδα και Ισπανία, που υπερβαίνουν το 10% επί της συνολικής ανεργίας και είναι τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η έκθεση, το 29% των Ελλήνων δηλώνει έτοιμο να ξενιτευτεί για να αναζητήσει εργασία σε άλλο κράτος- μέλος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην Ευρώπη των 28 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βλέπει σταδιακή ανάκαμψη στον τομέα της εργασίας, παρά το γεγονός ότι έχουν χαθεί από το 2008 περίπου 6 εκατ. θέσεις εργασίας. Διαπιστώνεται όμως επιδείνωση στον τομέα της μακροχρόνιας ανεργίας και καμία βελτίωση της κατάστασης των νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα.

topontiki


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο